16.7.2012

Heinäkuun kukkijoita ja tekemisiä

Valloittavan kaunis vaaleanpunainen pioni aloittaa kukintaansa. Lajia en tiedä, mutta jos tunnistat niin jätä kommenttiin tietosi. Oletan, että kyseessä on Sarah Bernhardt.Kivoja värien yhdistelmiä, tässä penkissä on lähinnä vain keltaisia kukkijoita ja väliin olen lisännyt punaisia kukkijoita antamaan pientä pilkettä. Tässä akileija edessä ja tarha-alpi takana.Kaiken kiireen keskellä aloitin pientä kukkapenkkiprojektia. Aloitin vuosi sitten kaivamalla, mutta koska istutusalueesta on tulossa aika pitkä, niin päätin mennä sieltä missä aita on matalin. Eli mansikkakangas ja siihen kolot joihin istutan. Päälle tulee oksakuoriketta. Reunoihin käytän vanhan aitan jämähirsiä. Lopuista hirsistä olemme tehneet ulkosaunaa.

Ja tässä kukkapenkin aloitus;

ja näin tämä projekti jatkuu;


Lamoherukat jo ovat valmiina. Kuvia lisää kunhan saan istutettua loputkin. Vinkki; laita muovi myös hirsien alle, niin säilyvät pidempään hyväkuntoisina ja nurmi ei pääse kiemurtelemaan isutusten joukkoon. Laitoin myös istutusten ympärille sanomalehteä, että rikkakasvit eivät saa alkua.

Ja lopuksi valmiiksi saamani koriste imeytyskentän putkien ympärille. Kaksi valmiina, kolme putkea odottaa suojaa.


Pohjalla on filmivaneria, minkä päälle on pursottanut sikaflexiä, mistä oli jo päiväykset menneet ja mieheni ei kelpuuttanut rakennushommiin. Takimmainen on tehty viime syksynä ja hyvin ovat palaset pysyneet kohdallaan. Palaset ovat sukulaisilta saatuja ylijäämä kaakeleiden palasia. Olen särkenyt kaakelit vasaralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti