29.11.2012

1. Adventti

Tänään vietin vapaapäivää. Ensin kävin äitini (77v.) keittiössä tekemässä joulusiivousta. Ostin keväällä höyrypesimen, mikä on kyllä hyvä ostos. Kaakelit lähtee puhtaaksi ja kaakelien välit myös. Puhdasta tuli ja samalla sain vaihtaa kuulumisia.

Koskapa olen tulevana viikonloppuna töissä, niin laittelin jo hieman lisää joulukoristeita esille. Koristelin kukkavajan sisäänkäynnin;Olen joskus vuosia sitten tehnyt oheisen kranssin. Taitaa olla jo kohta entinen, mutta menköön vielä tänä vuonna. Maaliskuussa kukkavaja on sitten täynnä taimia...tammikuussa voi alkaa jo tilaamaan siemeniä. Osan ostin jo syksyllä :)

No pysytäämpäs vielä tässä marraskuun lopun tunnelmissa...

Laittelin talomme sisäänkäynnin valmiiksi vastaanottamaan 1.adventtia. Minkälaisia perinteitä sinun adventtiisi kuuluu? Meillä ei sen ihmeempiä; ulkokoristeet laitamme kaikki esille ja muutamia sisälle, paistamme torttuja ja pipareita sekä ihastelemme kynttilän lepatusta. Pelaamme lautapelejä ja nautimme yhdessäolosta.

Meillä oli tänä aamuna pakkasta -13 astetta. Hieman kuuraa maassa ja aurinko paistoi! Ihana oli fiilistellä ulkosalla ja kierrellä puutarhassa. Talventörröttäjiä on kiva katsella talvella. Ne vie ajatukset kesään ja niiden kukintaan...niitä on ihana muistella ja haaveilla taas tulevasta.

Lapinnauhusten kukkavanat törröttävät jäätyneinä. Keväällä silppuan kaikki kukkienvarret kompostiin tai perennojen juurille maatumaan. Sieltä saavat ravinteita uutta kasvua varten.

Sisälle lisäsin Jotexilta ostamani talokoristeen. Se on kivan näköinen pimeällä, kun talojen ikkunoista näkyy valoa.

Mukavaa loppuviikkoa ja 1.adventtia sinulle lukijani!6 kommenttia:

 1. Tosi tunnelmallinen tuo "talovalo". Meillä ei ole mitään erityisiä adventtiperinteitä. Laitetaan kynttelikkö ikkunalle ja se on siinä..

  VastaaPoista
 2. Lumoavan kauniita kuvia ja miten taidokkaasti ideoitu sisäänkäynti. Adventtiimme ei liity mitään ihmeempiä tapoja. Kynttilöita aion kyllä poltella.

  Tunnelmallista loppuiltaa ja hyvää adventtia sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elävällä tulella on kummallisen rauhoittava lumo:)

   Poista
 3. Onpas kaunista!! Lautapeliä minäkin tahtoisin pelata.
  On toki ihan mukava adventti, kun vietämme Vanhassa Kastellissa kylän yhteisiä joulunavajaisia. Jospa saamme ihan oma laatuisemme tunnelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko Leila mukavat joulunavajaiset? Lunta varmaan tuli teilekin tunnelmaa tuomaan? Mukavaa viikonalkua.

   Poista