24.11.2012

Adventtia odottaen

Lauantaipäivä sujui ulkohommia tehden pitkästä aikaa. Melkeinpä jokaisena viikonloppuna on satanut ja nyt pääsin jatkamaan koristevatun leikkausta. Leikkaan koristevatun noin joka toinen vuosi. Korkea vatukko ei jaksa lumen painoa ja ränsistyy helposti. Varret silppuan kompostiin tai lisään ne suoraan perennojen juurille oksahakkeen sekaan.

Hain pajuja ensi kesää varten. Käytän kukkapenkkien reunuksena pajuaitaa tai luonnonkiviä. Uudistan pajuaitaa myös noin 3-4 vuoden välein. Ensi kesäksi on suunnitteilla ainakin kaksi uutta istutusaluetta.

Päivänvaloa ei kauan kestä joten ajattelin testata kukka-asetelman tekoa, ennen varsinaisia joulunalusviikkoja. Ostin osan kukista marketista ja osan kukkakaupasta. Puujutun sisälle kätkeytyy maljakko, minkä suuaukkoon laitoin teipillä ruudukon. Ruudukko pitää varret paikoillaan ja kukkasientä ei tarvitse käyttää. Laitoin myös sammaloituneen oksan pohjalle pitämään kukkavarsia pystyssä. Koko komeudelle tuli hintaa 28€. Siinäpä on silmäniloa koko tulevalle viikolle ja teillekin hyvät lukijani :)Kuvassa taustalla näkyy tekemäni kanavakangastyö, se on tähän astisista käsitöistäni työlläin. Kokoa työllä on 70x120 cm. Maljakon suojana on puukepeistä tehty koriste. Puukeppeihin on porattu reikä ja reikään on laitettu rautalanka, mikä pitää koko höskän kasassa.

Muutamissa blogeissa oli keskustelua kissojen hyppimisestä pöydillä. Meillä kissojen ruokailu on ratkaistu siten, että heillä on oma taso tiskialtaan jatkeena, missä kissojen ruokakupit sijaitsevat. Tokihan he hyppivät myös muilla tasoilla. Itse desifioin tasot 1-2 kertaa viikossa ja ruokapöydän pinnan päivittäin. Mitään ruokaa en leikkaa tasojen päällä vaan käytän muovisia leikkuualustoja. Ruokailessammen katamme aina leipälautaset. Vaikka kissa on puhdas eläin, niin en halua ottaa riskiä minkäänlaisista bakteeritartunnoista. Ulkoahan ne suoraan sisälle tulevat, eivätkä pese jalkojaan, ennen kuin ruokailun jälkeen.

 Tässä Matti Matikainen syömässä omalla paikallaan. Vesikuppi on samassa paikkaa, missä koiramme ruoka-astia.


Laitoin myös jouluvalosarjan hieman erilailla kuin aikaisemin. Laitoin kerroksittain pieniä kuusenkoristepalloja ja valojohtoa. Tästä asetelmasta tuli sitten tällainen;Mukavaa viikonlopunjatkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Kaunis kanavatyö ja nuo asetelmat tosi kivoja. Komea kissa.

  VastaaPoista
 2. Ihana Matti Matikainen.
  Kerrassaan kaunis kukka-asetelma, siitä riittää iloa.
  Tiedän, mikä homma on tuollaisen kanavatyön tekemisessä, itse kun harrastan ristipistoja. Yksikin pisto väärin, niin virhe kertaantuu koko työssä.

  VastaaPoista
 3. Kanavatyössä oli ISO homma, mutta onneksi tuli tehtyä. Kukka-asetelmassa riittää ihasteltavaa moneksi päivää:)

  VastaaPoista