8.12.2012

2. adventti

Toisena adventtina meille ilmestyvät tontut pöydille...mikä minnekin. Tyttäreni ollessa pieni, hän tuumasi, kun pakkanen pisti hirret paukkamaan, että nyt se tonttu on seinän takana...hih, hih

Minun lapsuuden joulumuistooni kuuluu tällainen tarina; äitini oli sanonut, että olen jo niin iso tyttö ettei joulupukki tule enää käymään. Olimme saunassa ja muistan, kun katsoin pukuhuoneen ikkunasta ja tuumailin, että nyt se pukki menee naapurin lasten luo. Siltä isumelta oli äitini sännännyt soittamaan naapuriin ja kas kummaa joulupukki oli ollut juuri sillä hetkellä naapurissa vierailulla (lähin naapuri on muutaman kilometrin päässä, metsän takana). No, meillekin tuli silloin joulupukki viimeistä kertaa.

Minkähän ikkunan takana tontut jo kurkkivat:)


Eilen illalla kuuntelimme joululauluja, joimme glögiä ja askartelimme tuikkukuppi -tähtiä. Tyttäreni oli tehnyt näitä myös koulussa "joulupajassa". Heillä on joka vuosi jouluaskartelua ja pajoissa syntyneillä koristeilla he koristelevat juhlasalin joulujuhlaa varten. Koulu on aina niin ihanan tunnelmallisesti laitettu. Olen itsekin käynyt kyseistä kyläkoulua. On aika harvinaista, että kyläkoulu on vielä toiminnassa. Silloin, kun sieltä lähdin oli oppilaita 12. Nyt oppilaita on yli 70.

Kierrätys on oiva keino tehdä joulukoristeita. Aloitan hyvissä ajoin jouluvalmistelut, että en tarvitse stressata enää joulunalla. Kinkku on jo pakastimessa, joulukoristeet laitettu esille kuusta lukuunottamatta, lahjat on ostettu, kuusi on etsitty metsästä...Ihanan tunnelmallista 2.adventtia sinullekin!
4 kommenttia:

 1. Kyllä on jo tonttujen koputtelua kuulunut täällä päin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana fiilistellä joulua jo ajoissa:)

   Poista
 2. Ihan kateeksi käy! Meillä on puoli omaisuutta Hesassa ja puoli Itä-Suomessa. En oikein pääse joulutunnelmaan, kun koti Itä-Suomessa on puolityhjä ja siellä me joulu ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi..tiedän mitä reissaaminen on ja en tykännyt siitä yhtään. Me ratkaisimme sen niin, että teimme mökistä talon laajennuksen avulla. Nyt olemme asuneet täällä "mökkitalossa" 5 vuotta ja tuntuu kyllä ihanalle, kun ei tarvii pakkailla tavaroita eikä kiirehtiä minnekkään. Voimia sinulle joulunajaksi, toivon joulumielen sinulle kuitenkin löytyvän viimeistään jouluaattona:)

   Poista