9.12.2012

2.adventin kukka-asetelma

Tein kuitenkin ruukkukukistakin astelman joluksi. Alunperin suunnitelmani oli, että en osta tänä jouluna ollenkaan ruukkukukkia, mutta en voinut vastustaa kiusausta. Ovat NIIN kauniita. Laitoin tähän asetelmaan valkoisen joulutähden, valkoisen tulilatvan ja yhden suurehkon koristeen. Sammalta pintaan, niin kosteus pysyy ruukussa tasaisena. Tietenkin muovipussi ruukkuun ekaksi, ettei kasteluvedet ole pitkin pöytiä. Tälle asetelmalle tuli hintaa 19€, kun ruukku+koriste on vanhoja juttujani. 

Tuli mieleeni, että tuo "ruukku" on 28 vuotta vanha. Sain sen, kun olin joulunaikaan töissä yhdessä kukkakaupassa kiireapulaisena. Palkan päälle sain valita kaksi joulujuttua ja tuossa ruukussa oli kaunis jouluasetelma, mihin olin ihastunut. Minun haaveammattini oli floristi, silloin yläasteella. Monta harjoittelua ja työkeikkaa olen tehnyt kukkakaupassa, mutta lopullista ammattia siitä ei tullutkaan :)


 

Tässä on viime joulun askarteluja. Kokeilin itse tehdä tällaisen huovutetun tontun, kun niitä oli vuosi sitten jo kaupoissa. Nyt näkyy olevan kankaisena ja vaikka minkälaisia. Mutta tämäkin on yksi sellainen askartelu, mihin voi lapsen ottaa mukaan ja olemmekin tyttäreni kanssa joka vuosi askarreelleet monen moisia juttuja.

Laitan ohjeen askartelusivulle joku päivä. Naurattaa jo valmiiksi, kun sisuksen olen tehnyt kahdesta olkatoppauksesta..heh..ne taisi joskus olla muotia:)

4 kommenttia:

 1. Kauniin kukka-asetelman olet tehnyt. Minäkin teen aina jouluksi asetelman. Kestää ilona koko joulunpyhät.

  VastaaPoista
 2. Kiva joulukukka-asetelma ja suloiset joulutontut.

  Pidän paljon tontuista ja niitä onkin aina joulunaikaan esillä runsas kavalkaadi koristamassa huoneita.

  VastaaPoista
 3. Kiitos viesteistä. Laitan jokatoinen vuosi kotiin tonttuja ja jokatoinen vuosi enkeleitä...tänä vuonna on tonttujen vuoro;)

  VastaaPoista