15.12.2012

3. adventti

Toiseksi viimeinen adventti on perheessäme monesti viimeisten joululeivonnaisten tekoa. Niin tänäkin vuonna; tänään leivon viimeiset piparit, hedelmäkakun ym. Tänään käymme hakemassa kuusen metsästä/takapihan metsänrajasta löytyi sopiva kuusi tänä vuonna. Siivoilen viimeisetkin paikat kuntoon, että ensi viikolla ei tarvitse kuin tehdä perussiivous ja voi vaihtaa joulunpunaiset matot.

Viime yö meni selkäkivun kanssa tuskaillessa. Se voi vähän rajoittaa siivousintoa, mutta onneksi ei ole kummoisia juttuja jäljellä.

Jouluvalmisteluista tuli mieleeni eräs joulu, kun olin 8-9 vuotias; veimme sisareni kanssa naapurin vanhalle mummolle pienen kuusen, minkä koristelimme hänelle. Laitoimme kuusen keittiön pöydälle suureen lasipurkkiin. Palkkioksi saimme hyvän mielen ja suklaanamit:)

Tässä 3.adventin jolukukkakoriste;


 Tälle asetelmalle tuli hintaa 12€; ostin marketista ruusunipun ja tulppaaninipun. Laitoin lasimaljaan sammalta ja oasis-sienen. Sienen täytyy antaa vettyä ainakin yhden yön yli. Sitten laittelin kukat sieneen ja lopuksi kieputtelin vanhan helmikaulakorun kukkien lomaan.

Tunnelmallista joulunodotusta sinullekkin!


8 kommenttia:

 1. Kaunis kukkakimppu ja niin jouluisen värinen.

  VastaaPoista
 2. Onpas kaunis asetelma ja niin passelin värinenkin.

  Pienistä asioista voi tulla monelle hyvä mieli :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja jouluinen asetelma ja lasimalja sopii siihen hyvin antaen juhlavuutta lisää. Minäkin teen aina jouluksi omat asetelmani kukista. Se virittää kivasti jouluun.

  VastaaPoista
 4. Tykkään itsekin. Tänä vuonna minulla oli ajatuksena laittaa pelkkiä leikkoasetelmia. Minua harmittaa heittää joulutähdet pois joulunjälkeen, mutta niin ihana kuin joulunaika onkin, niin haluan hyvästellä sen viimeistään uudenvuoden jälkeen. Sitten jo alkaa tulevan kesän suunnittelu ja taimien kasvatus.

  VastaaPoista
 5. Teitpä kauniin asetelman. Minä teen ensi viikonloppuna jonkun amaryllis-hyasintti jne. -asetelman. En tee tänne Hesaan mitään, sillä olemme joulun Itä-Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kukat tuovat jouluntuoksua! Mikki-koiralle uusia hajuja tiedossa:)

   Poista
 6. Minäkin voisin innostua tästä kukka-asetelma hommelista . Ovat kyllä kauniita . Laitan aina kukat vaan maljakkoon sellaisenaan , mutten ehkä tänä jouluna . Kiitos ))Voi kun mullakin olis kaikki jouluhommelit noin simppelin kuuloisesti hoidettu ;D
  Onnen tyttö , sinä . Mulla kaikki roikkuu tänävuonna pahemman kerran , Jospa sitten kuitenkin tänään sais sen vaihteen päälle , hah ;)

  VastaaPoista
 7. Joulu tulee kiirettä pitämättäkin. Olen joskus ajatellut, että miksi pitää juuri jouluna kaikki olla niin tiptop siivottu ja viimeisen päälle leivottu..entäpä jos ei tarvitsisikaan? Jääkö joulu tulematta? No, ei jää. Itse olen löytänyt joulufiiliksen juuri siitä kiireettömästä joulunlaittamisesta; en siivoa sen enempää kuin muulloinkaan (teen suursiivouksen keväällä ja syksyllä), leivon vain sen mitä syödään (en halua syödä torttuja juhannuksena), ostan lahjat hyvissä ajoin (useimmiten tilaan netistä sillä kaupoissa juokseminen on minulle sama kuin työntäisin tikkua kynnen alle)...ja niin on stressi vältetty ja saan nauttia joulusta rauhaisin mielin:) HYVÄÄ JOULUA sinullekin!

  VastaaPoista