23.1.2013

11. kysymyksen haaste

Sain Tiinalta Pionihulluutta ja puutarhaunelmia-blogista haasteen:

1.Mikä herätti sinussa puutarhurin?
Oman kodin rakentaminen ja herääminen kauniiden asioiden metsästämiseen. Puutarhanhoidon huomasin olevan myös oiva stessinpurku keino.

2.Oletko säntillinen puutarhuri, joka työstää järjestelmällisesti projektin kerrallaan vai rönsyilevä rallattelija, jonka päivittäisen reitin voi määritellä matkan varrelle unohtuneiden työvälineiden perusteella?
Olen säntillinen, järjestelmällisyys on hyveeni. Teen yhden jutun alusta loppuun. Toki istutusaluetta perustaessani, voin jättää jonkin kasvin hankkimisen seuraavaan vuoteen.

3.Omistatko kasvihuoneen, huvimajan tai katetun pergolan?
Omistan katetun pergolan. Kuvia tulee ensi kesänä blogiin.

4.mikä on suhteesi puutarhataiteeseen?
Teen itse taidetta puutarhaan.

5.Jos hyräilet puutarhassa hyöriessäsi, mitä tai kenen lauluja useimmiten?
Tykkään hiljaisuudesta. En juurikaan laulele, jos laulan niin taitavat olla jotain radiossa juuri soineita kappaleita. Olen musiikin suhteen kaikkiruokainen.

6.Suhteesi poikkeavan värisiin kasveihin (kirjavalehtiset, tummat, limenväriset, hopeiset...)
Tykkään laittaa muiden istutusten sekaan tummaa, kirjavalehtistä, hopeaa... syksyllä laitoin mustan salkoruusun, Nigran, siemeniä kasvamaan...saapa nähdä kasvavatko...

7.Puutarhasi ei olisi puutarha ilman...mitä/ketä?
No ilman veden solinaa en voisi olla...vesiaiheita on minulla kolme ja neljäs on tulossa ensi keväänä. Enkä voisi olla ilman pienten jaljkojen sipsutusta...eivät enään niin pienet, tyttäreni on 11v. Enkä ilman miestäni...ilman perhettä ei puutarhakaan olisi samanlainen.8.Paras vuorokaudenaika puutarhassasi?
Ehdottomasti kevät! Kasvun aika on parasta!

9.Kasvi, jonka aiot hankkia seuraavaksi?
Havuja aion hankkia ensi keväänä. En osaa vielä sanoa tarkemmin minkälaisia. Keväällä on syntymässä ainakin kaksi-kolme uutta juttua...osan kasvatan itse ja osan ostan. Humala-salkoja, huopakaunokkia, mukulapalloyrttiä, pallomäkitervakkoa...

10.Ihanin puutarha, jossa olet käynyt tai josta olet lukenut?
 En ole käynyt monessa puutarhassa, mutta täällä lähellä on eräs yksityinen puutarha missä pääsin käymään...se oli todella hieno, kasveja monessa tasossa ympäri tonttia!11.Kuva jostakin kohdasta puutarhassasi johon olet erityisen tyytyväinen?Keskellä pihamaata oleva istutusalue on mielestäni onnistunut, kun siinä on koko kesän ajalle kukkivia kukkia.Lisäksi ruusupenkkini, on onnistunut kokonaisuus, värit sointuvat yhteen ja ruusut kukkivat jo ensimmäisenä kesänä aika hyvin.


Penkissä kukkivat neilikkaruusu Rosa F.J.Grootendorst, tornionlaaksonruusu Rosa majalis Torndal, muutama kärhö. Toivotaan, että ensi kesänä ruusukomeus on oikein runsas.

Mukavaa viikonjatkoa kaikille. Tervetuloa uudelle lukijalleni Katille! Käykää ihmeessä ihastelemassa hänen ihania postauksia katinpuutarhablogissa.

7 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Hyviä kysymyksiä ja mukavia vastauksia.

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunis piha sulla onkaan. Todella runsaita istutsalueita ja upeita vesiaiheita <3

  VastaaPoista
 3. Olipa tosi kiva lukea vastauksiasi esitettyihin kysymyksiin, sekä hienoa tutustua kuvien välityksellä upeaan ja hyvinhoidettuun pihaasi. Kyllä kaikesta huomaa, että olet innokas puutarhaihminen.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kaunis puutarha sinulla, ihania kuvia olet laittanut,on niin mukava katsella niitä.Hyviä kysymyksiä ja vastauksia:)

  VastaaPoista
 5. Puutarhasi on vehreän kaunis ja kaikki tuntuu olevan hyvässä järjestyksessä. Todella kaunista.

  VastaaPoista
 6. Blogissani on sinulle D.I.Y. -haaste.

  VastaaPoista