26.1.2013

11 kysymystä ja vastaukset

 Maatuska oli lähettänyt minulle seuraavanlaisia kysymyksiä, joten tässä vastauksia:
 
1. Mikä on suosituin kesäkukkasi, se jota on saatava
joka kesä? Lumihiutale: runsas kukkimaan, eikä tarvitse nyppiä.


2. Mistä perennasta et luopuisi?
En luopuisi pioneista!

 

3. Haluaisitko aloittaa alusta pihasi kanssa?
No, välillä tuntuu, että kyllä. Pihasuunnitelmaa ei ole tontilla tehty. Minua harmittaa, kun tontilta purettiin esim. vanha ulkosauna ja pieni aitta. Vaikka ne olivat huonokuntoisia, niin olisin halunnut ne säilyttää ihan vain sen vanhan fiiliksen takia. Tämä oli kylläkin aikaa ennen, kun saimme tontin haltuumme.

4. Jos vastasit kyllä edelliseen kysymykseen, 
kerro mitä tekisit? Eli ne vanhat rakennukset olisin säilyttänyt, mutta se tarkoittaisikin, että talo olisi eripaikassa jne. Jos ajatellaan tätä päivää, niin haluaisin siirtää kasvimaani johonkin toiseen paikkaan.

5. Onko metsäneläimistä ollut riesaa pihallasi? Jänikset syövät lumirajan yläpuolella olevat pensaat joka talvi. Norjanangervot eivät pääse kasvamaan juurikaan.

6. Potager vai normikasvimaa ja miksi? Taitaa olla kasvimaani noiden välimaastosta. Minulla on kolme lavaa missä kasvatan lähinnä kesän aikana syötäviä kasveja. En omista kellaria (vielä), joten varastoiminen on hankalaa.

7. Mikä väri on vallalla pihasi perennoissa. Entä kesäkukissa? Lila, valkoinen väri molemmissa. Olen perustanut eri väriteemoittain perennapenkkejä. Tällä hetkellä niitä on keltainen, lila/vaaleanpunainen. Ensi kesänä on tarkoitus jatkaa väriteemaa ja vuorossa ovat punainen ja sininen.


8. Onko puolisosi, lapsesi tai joku muu innostunut pihanhoidosta? Perheeni jättää puutarhanhoidon minulle. Mieheni kyllä ajaa nurmikkoa ja tekee muita miesten juttuja...ajaa traktorilla multaa kukkapenkkiin...mmm, onko se miesten töitä?

9. Mietitkö mitä pihallesi tapahtuu sinun jälkeesi? Pihani jää perintönä tyttärellemme. Sitten aikoinaan on hänen asiansa pitääkö vai myykö. En juurikaan murehdi tällaisia asioita - asioilla on tapana lutviutua, kuten täällä savosa sanotaan:)

10. Mikä on mielestäsi hankalinta puutarhan ylläpitämisessä? Istutusalueiden kaivaminen savimaahan, rikkaruohojen torjunta - karhunkiertoa on jokapaikka täynnä.

11. Vaihtaisitko pihasi naapurin kanssa? En vaihtaisi. Olen niin paljon tehnyt omin käsin, että haluan nauttia kätteni tuloksista.

2 kommenttia:

  1. Mukava lukea vastauksiasi. Kiitos!
    Itse olen myös alkanut muokata istutusalueita värien mukaan, koska en tykkää sopottaa joka väriä yhteen.

    Oletko tehnyt koskaan sanomalehtisysteemillä penkkejä? Tuli vaan mieleen tuosta savimaan kaivamisesta.... meillä ei muuten tehdäkään enää nykyisin. Helppoa kuin mikä.

    VastaaPoista
  2. Olen tehnyt sanomalehdilläkin. En paljoakaan kaivele, paitsi reunuksia, että nurmikon leikkaaminen olisi helpompaa.

    VastaaPoista