8.1.2013

Kevätkukat ovat saapuneet kauppoihin

Esikot valloittavat ensimmäisinä kevään kukista.Näin ihania esikoita paikallisessa kukkakaupassa! Ensimmäinen esikko lähti mukaani. Kastelen esikkoa aina aluslautasen kautta. Muutamia vuosia sitten ostin paljonkin esikoita ja keväällä istutin niitä kukkapenkkiin. Ne esikot jäivät edellisen asunnon puutarhaan, joten täytyykin aloittaa uusien esikoiden keräily...no, muutamalla on hyvä aloittaa:) Esikoiden hinnatkin vaihtelevat, joistakin marketeista sesonkiaikaan niitä saa alle kahden euron. Liekö laatu minkälainen??? Luulen kuitenkin, että suurin ongelma markettien myymillä kukilla on se, että niitä ei kastella sen jälkeen, kun kukat tulevat myyntiin. Onko muilla minkälaisia kokemuksia?


8 kommenttia:

 1. Joskus olen saanut esikot pidettyä hengissä penkkiin asti, joskus en, vaikka olen niitä samalla tavalla mielestäni hoitanut. Minäkin ostin punaisen esikon äidilleni.

  VastaaPoista
 2. Minulla on vähän samanlaisia ajatuksia ja kokemuksia markettikukista. Niitä ei luultavasti ehditä hoitaa ja kastella, joten elinikä tuppaa lyhenemään.
  Viime vuonna ostin useamman esikon, joista vain yhden sain yrityksistä huolimatta elämään niin pitkään, että se ehti pihamultaan. Vaan olipa niistä kuitenkin iloa täällä sisällä.

  VastaaPoista
 3. Onpa iloisen värisiä esikoita. Minä en koskaan saa niitä menestymään kovin pitkään.

  VastaaPoista
 4. Esikot ovat kauniita puutarhassa jos vain saa ne pysymään hengissä istutusaikaan asti. Esikoita kannattaa kastella aluslautasen kautta vähän kerrallaan. Vesi ei saa jäädä seisomaan lautaselle. Kun olet istuttanut esikon, niin sitä täytyy jakaa muutaman vuoden välein.

  VastaaPoista
 5. Kaunis esikko, tekee heti mieli lähteä kukkaostoksille! Ja kiitos jakamisvinkistä. Viime keväänä ostin 4 esikkoa, joista kolme sain kukkapenkkiin. Yksi vaan otti ja kuoli :/? Olen keräillyt niitä kukkapenkin reunukseksi, söpöjä ovat kun kukkivat niin aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikko on tosi kiitollinen kukkija ja minustakin on tosi kiva, kun ne kukkivat aikaisin:)

   Poista