14.1.2013

Vapaapäivän puuhailua

Vapaapäivä on tietenkin käytettävä askarteluun:) Ei tainnut olla yllätys...heh. No, keväällä tämä askarteluinnostus loppuu ja silloin suuri osa vapaa-ajasta menee kukkapenkissä mylläämiseen...

Tämän päiväinen innoituksen kohde löytyi yhdestä kirjaston kirjasta; Metallipunonta - Mary Maguire. Kirjassa on tarkat ohjeet eri tekniikoille ja ohjeita erilaisten tavaroiden tekemiseen. 
Kukka korista piti tulla soikea, mutta enemmän se taitaa olla suorakaiteen muotoinen. Nurkkia on vaikea pitää pyöreänä. Pyöreä malli olisi varmaan kaikista helpoin. Koriin on tarkoitus istuttaa kesäkukkia. Ensin kori vuorataan sammalella ja sitten muovilla jos kori on sellaisessa paikkaa missä vesi ei saa valua jokapuolelta. Muutoinhan muovin voi jättää pois.

Lintuhahmo pääsee vesiaiheen lähettyville. Lintu on tehty kanaverkkoa rypistelemällä. Mallin keksin omasta päästä. Täytyy myöntää, että tekemisessä on sormet lujilla. Hanskat kannattaa pitää kädessä.

Mukavaa viikonalkua!

4 kommenttia:

  1. Kivat askartelut, etenkin tuo kori.

    VastaaPoista
  2. Hienot työt! Tuollaisen linnun voisi itsekin joskus väännellä omaan pihaan :)

    VastaaPoista
  3. Linnun tekeminen ei ollut vaikeaa. Jos on vaikea hahmottaa muotoa, niin ottaa vaikka linnun kuvan viereen mitä käyttää apuna, niin saa mittasuhteet kohdilleen. Aika kiva juttu tehdä puutarhaan itse koristeita:)

    VastaaPoista