24.2.2013

Makkaraa ja kuumaa kaakaota!

Tänään menimme eka kertaa tämän vuoden puolella laavullemme keittelemään kaakaota ja paistamaan makkaraa. Nam, nam...ekat makkarat maistuvat parhaimmille:) Itseasiassa en ole kova syömään käristemakkaraa, mutta muutaman kerran vuodessa tulee syötyä. Tarvoimme hangessa pihanpoikki. Kisut viipersivät perässä. Matti Matikainen oli viisas ja pissi kengänjälki-kuoppaan :) Alkuun oli tehtävä lumitöitä, että sain sytytettyä nuotion.

Vaikka laavumme on vain kiven heiton päästä pihastamme, siellä tulee sellainen tuntu kuin olisi kauempanakin. Tikka nakutteli viereisessä puussa...sitä oli kiva seurailla. Hiljaisuus on parasta. Ei kuulu kuin tuulen suhina. Keittelimme kaakaot. Päälle tietty kermavaahtoa ja lopuksi paistelimme makkarat. Koko elukkalauma oli mukana. Rita paleli ja hänet piti kääriä vilttiin. Kisut kiipeilivät hirsienpäällä ja saivat osansa makkarasta :)

Tänään oli edelleen pilvistä, mutta kuitenkin plussan puolella himpun verran. Viikon päästä on tarkoitus aloittaa taimien kasvatus. Tekovaloa joutuu käyttämään paljonkin, jos tämä hämäryys jatkuu. Auringonpaistetta odotellessa, mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!


6 kommenttia:

 1. Tunnelmallinen kuvasarja ja varmasti nautittava kaakao- ja makkaranpaistohetki laavullanne. Aurinkoisia kevätpäiviä.

  VastaaPoista
 2. Teillä oli mukava retki! Hyvää alkavaa viikkoa, Maarit!

  VastaaPoista
 3. Varmasti oli mukava retki, ulkona kaikki syötäväkin maistuu niin makoisalta.

  VastaaPoista
 4. Retki oli mukava ja hauskinta näissä retkissä on se, että kisutkin ovat mukana:)

  VastaaPoista