17.2.2013

Sunnuntai ihana lepopäivä

Tervetuloa uusille lukijoille ja kiitos Pelaguulle blogi-kilpailun palkinnoista!

Sunnuntaisin on ihana lepäillä, jos siis ei satu työvuoroa. Tänään ulkoilimme. Hiihdimme peltojen ympärille tehtyä latua. Mikä hauskinta, kun kisut ovat mukana. Matti Matikainen mouruaa perässä hirveästi ja jos häntä jää odottamaan, hän alkaa pureksimaan suksia ja sauvoja. Haluaisi kai syliin. Latu menee osittain tien vieressä. Auton mennessä tiellä Matti kyykistyy ja katselee pelokkaasti ympärilleen. Rita-koiramme kävi trimmauksessa ja on nyt oikein rodunsa mukaisessa kuosissa.

Keväinen keli houkutteli meitä juomaan lämpimät kaakaot terassilla. Lintusia katsellen ulkona voisi istua vaikka kuinka kauan. Ensi lauantaina olenkin vapaalla, niin jospa tekisimme silloin retken laavullemme. Rakensimme sen muutama vuosi sitten talonrakennuksesta yli jääneistä hirsistä. Tulipaikkana se on verraton ja vaikka ei ole kaukana pihapiiristä, niin laavulla ollessa tuntuu kuin olisi kauempanakin. Letut maistuvat hyvälle ulkoilun jälkeen. Itsetehdyn mansikkahillon kera, tietty.

Vielä olisi muutama viikko maltettava siemenkylvön aloittamiseen. On kyllä tehnyt jo mieli kylvää, kun monella on jo kylvöpuuhat käynnissä, mutta olen saanut pidettyä itseni aisoissa. Kantapään kautta olen oppinut, ettei kannata aloittaa liian aikaisin.

Mukavaa viikonlopun loppua kaikille ja voimia uuteen viikkoon:)


20 kommenttia:

 1. Kiva kollaasi! Mukavaa sunnuntain jatkoa, Maarit!

  VastaaPoista
 2. Invitation - inglês
  I'm Brazilian.
  Spent reading here, and visit his blog.
  I also have one, only much simpler.
  I'm inviting you to visit me, and if possible follow together for them and with them. I always liked to write, expose and share my ideas with people, regardless of class Social, Religious Creed, the Sexual Orientation, or, of Ethnicity.
  To me, what will interest is our exchange of ideas, and, thoughts.
  I'm there in my space Simpleton, waiting for you.
  And I'm already following your blog.
  Strength, Peace, Friendship and Happiness
  For you, a hug from Brazil.
  www.josemariacosta.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Welcome to read my blog! You have a wonderful blog, so strong thoughts. I am very happy that you have interest to visit here in finish blogs:)

   Poista
 3. Olen aika samaoilla linjoilla ajoituksesta. Riittävän ajoissa, mutta ei liian ajoissa. Mitä ajattelit kylvää? Taas pitäisi pitää pää kylmänä, eikä kylvää liikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä on viisainta odotella vielä, koska olen niin monesti kokenut sen että liian aikaisin kylvetyt taimet ovat niin honteloita. Valo on se mikä kasvattaa! Minulla on varastossa tällä hetkellä mm. kesäkukista; kesäleimu (phlox vegas lights), härmesalvia "strata", sinitähtönen "red cutting", ahkeraliisa "athena", sinisievikki "penny black" sekä omia siemeniä krasseista, petunioista ja tulisalviasta. Lisäksi on monivuotisia mm. jaloritarinkannus, pubahattua, alppiruusua, leikkokärsämöä, etelänruususuohoa ja tulikukkaa. Saapa nähdä miten nämä mahtuvat minun kukkavajaan:)

   Poista
 4. Kaunis kuvakollaasi ja kiva postaus. Laavulla on varmaan tosi kiva käydä nauttimassa vaikka kuumaa juotavaa ja tunnelmoida nuotion lämmössä ja paistaa vaikka makoisat makkarat. Toivottavasti saataisiin ensi viikolla nauttia jo auringonpaisteesta tämän harmauden sijaan. Olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, ettei kannata tehdä kylvöjä liian aikaisin. Valoa ei ole vielä riittävävästi ja taimet kasvavat pitkää ja honteloa kasvua sen puutteessa. Olen huomannut, että myöhemmin kylvetyt siemenet ottavat kasvussa kiinni nopeasti aikaisin tehdyt kylvöt.
  Illanjatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun naapurillani on kasvihuone ja viime keväänä vertailimme taimiamme. Hän oli laittanut itämään huhtikuun puolella ja minä viikolla 10. Hänen taimet olivat tanakampia ja isompia kuin minulla, kun hän sai taimet kasvihuoneeseen toukokuun puolella. Valolla on niin suuri merkitys, että turha on hoppuilla. Toki kasvukauden alku täytyy ottaa huomioon ja I-vyöhykkeellä asuvat voivat istuttaa kukkasensa aikaisemmin kuin esim. minä täällä Savossa.

   Poista
 5. Kuulostaa todelliselta sunnuntailta koirineen ja kissoineen! Jopa lättyjäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus täytyy hemmotella lapsosta...

   Poista
 6. Hieno kollaasi, just tästä vuodenajasta kertoo hienosti. Enpä ole minäkään vielä kylvänyt siemeniä, vain gladioluksen mukulat laitoin multaan, kun työnsivät niin innokkaana juuria ja versoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vau, onpa kiva nähdä miten gladioluksesi kasvavat:)

   Poista
 7. Täällä ollaan jo kovasti petunioita,tomaattia sekä ahkeraliisoja kylvetty :) Onneksi on nuo kasvilamput apuna,kun ei tuo päivänvalo vielä oikein mihinkään riitä.

  Laavu kuulostaa kivalta ajanviettopaikalta. Meillä on kota pihassa ja siellä aina välillä tulee talvellakin vietettyä aikaa herkkuja laitellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on kasvivalo apuna. Luonnonvalo ei vielä riitä näillä korkeuksilla:)

   Poista
 8. Kiva kollaasi. Laavu kuulostaa mukavalta siellä on mukava rentoutua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laavulla on todellakin kiva istuksia. Kunhan kevätaurinko näyttäytyisi...Emme ole vielä nukkuneet siellä, mutta ensi kesänä ajattelimme niin tehdä. Minä olin kyllä sitä mieltä, että kannan sinne oikeat patjat...heh, heh...siinä sitä ollaan sitten "luonnonhelmassa" :)

   Poista
 9. Ihana kollaasi! Niin tätä vuodenaikaa! Mielessäni tein myös itse hiihtoretken samalla kun luin ajatuksiasi Maarit! Ja lämpimät kaakaot ulkosalla, höyryävänä....Ilmeisen antoisa, rauhallinen ja kaunis sunnuntai vapaapäivä perheen kanssa! AnnaH.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva kun kävit kommentoimassa! Stressinpurkua parhaimmillaan:)

   Poista
 10. Hei sulle olis tunnustus blogissani!

  VastaaPoista