28.3.2013

Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille!

Vihdoinkin on pääsiäinen. Viime vuonna joimme kahvia ulkoterassilla, ehkä tänä vuonna laavulla nuotion lämmössä. Hiihtokelit ovat ainakin mitä parhaimmat. Aion suunnata aamusella hiihtelemään ja taidanpa ottaa eväät ja kahvit mukaan. 

Onneksi yölämpötilat ovat hieman nousseet. Kukkavajassanikin on sisälämpötila noussut ja taimia on putkahdellut melkeinpä jokaiseen purkkiin. Huomenissa täytyy koulia lisää taimia.  Jotkut itseni keräämät siemenet eivät näy itävän. Liekö vikana kesän märkyys. Onko muilla minkälaisia kokemuksia?  Tietääkö kukaan latvotaanko Sinisievikin (Penny Black) taimia? Itselleni se on uusi tuttavuus.

Tervetuloa uusille lukijoille. Käykäähän osallistumassa blogini kilpailuun. Vielä on muutama päivä jäljellä osallistumisaikaa.

Viettäkää rentouttavaa pääsiäisen aikaa ja nauttikaa kevätsäästä!


!


6 kommenttia:

 1. Mikäs sen ihanampaa kuin hiihtoretki eväiden kanssa,mieluiten aurinkoisessa leudossa säässä. Omista siemenistä en osaa sanoa muuta kuin että oletko tarpeeksi kärsivällinen :) Jos ne vaikka vielä sieltä. Hyvää pääsiäistä !

  VastaaPoista
 2. Suunnitelmasi kuulostaa oikein mukavalta. Onneksi sentään aurinko on paistellut päivittäin jo melkien kahden viikon ajan :)

  VastaaPoista
 3. Kylmäkäsittelitkö ne siemenet? Olisiko siinä syy? En todellakaan ole mikään siemenexpertti, sillä kasvattelen mitään ensimmäistä kevättä.. Aurinkoista Pääsiäistä, Maarit!

  VastaaPoista
 4. Hyvää pääsiäistä!
  Siemenien itävyys voi johtua varmaan monesta asiasta, oliko ne kypsiä? kylmäkäsittelyä tarviiko?itävätkö yleensäkin hitaasti? itävätkö valossa vai pimeässä? Mulla kyllä yleensä ovat itäneet, kehäkukkaa, krassia, unikoita esim. olen kasvattanut omista siemenistä. Viime syksynä otin koristetupakasta siemeniä ja hyvin itivät.

  VastaaPoista
 5. Sateinen kesä on mitä ilmeisin syy siementen itämättömyyteen. Sinisievikkiä voi kylvää myös suoraan avomaalle. Itse en lähtisi latvomaan baby blue eyesiä.

  VastaaPoista
 6. Kyseessä ovat tulisalvian siemenet. Olen kerännyt niitä useana vuonna. Tulisalvia yleensä itää muutamassa päivässä. En ole niitä ennenkään kylmäkäsitellyt, joten en usko syy olisi siinä.

  VastaaPoista