6.3.2013

Taimikasvatuksen aloitus

Vihdoinkin pääsin aloittamaan taimien kasvatuksen. Olen useana vuonna aloittanut viikolla 10 ja se näyttää olevan sopiva ajankohta täällä Savossa. Varaan jo syksyllä puutarhamultaa säkin, minkä sitten sulattelen kylppärissä ennen aloittamista. Isoihin ruukkuihin laitan tätä halvempaa multaa pohjalle ja kylvömultaa päälle. Sitten, kun taimen juuret ovat tarpeeksi pitkät ne ylettyvät jo ravinteikkaampaan multaan.

Tänä vuonna minulla on paljon perennoja. Viime vuonna sain hyviä kokemuksia niiden kasvatuksesta ja nyt on hyvä jatkaa. Tänä keväänä multaan menevät kesäkukista; kesäleimu (phlox vegas lights), härmesalvia "strata", sinitähtönen "red cutting", ahkeraliisa "athena", sinisievikki "penny black" sekä omia siemeniä krasseista, petunioista ja tulisalviasta. Lisäksi on monivuotisia mm. jaloritarinkannus, punahattua, alppiruusua, leikkokärsämöä, etelänruususuohoa ja tulikukkaa. Lisäksi pistokkaat saapuvat muutaman viikon päästä. 

Laitan Siemenestä omaksi iloksi -sivulle tarkempia ohjeita kasvatukseen sitä mukaa, kun kasvu etenee. 

Osallistu kilpailuuni! Linkki vieressä. 

Tervetuloa lukijaksi Riitta Sinikka!8 kommenttia:

 1. Siis voiko alppiruusujakin kasvattaa siemenistä? Enpä tiennyt.

  VastaaPoista
 2. Joo, Exotic Gardenilta löytyy vaikka mitä. Käyhän kurkkaamassa! Lopputuloksesta tosin en tiedä, mutta kaikkea voi kokeilla:)

  VastaaPoista
 3. Siemenkasvatus on kivaa. Muistan perennoistani mitkä olen kasvattanut siemenestä, niillä on aivan oma arvonsa - itse tehtyjä ! Ja kasvun ihmettä on aina yhtä ihanaa seurata, onnea kasvatuksillesi !

  VastaaPoista
 4. Siemenistä kasvattaminen on taloudellista ja itse kasvattamalla säästää todella pitkän pennin. Itse en ole kylvänyt vielä mitään. Ajattelin aloittaa kylvöt aikaisintaan kuun puolivälissä.

  VastaaPoista
 5. Ihana seurata sinun istutuksia,kovasti olet nytkiin laittanut:)

  VastaaPoista
 6. Menin tänään laittelemaan vielä muutamat siemenet multaan. Kun vetäisen kukkavajan oven kiinni perässäni, niin ihan kuin olisin omassa maailmassani..heh..kaikki huolet ja murheet unohtuu:)

  VastaaPoista
 7. On tämä niin ihanaa aikaa;odotella tulevaa kevättä taimikasvatusten parissa :)

  VastaaPoista