2.5.2013

Helppo pajureunus esim. kukkapenkkiin

Tässä ensimmäinen pajutyö tälle keväälle. Kerää pajuja lehdettömänä aikana maanomistajan luvalla. Ota vitsoja missä ei ole oksanhaaroja. Jos käytät pajuja esim. koripunontaan niin liota niitä noin viikon ajan. Suuri sankko tai vati käy liotukseen.

Tässä työssä olen käyttänyt pohjalla raudoitusverkkoa 0,6mm. Voit leikata verkon haluamasi korkuiseksi joko voimapihdeillä tai kulmahiomakoneella (muistathan käyttää suojalaseja).
Olen leikannut osat niin, että maahan työnnettäväksi jää n.10 cm pituiset piikit.Työnnä pajunvitsoja vuoronperään raudan yli ja ali. Aloita kerros työntämällä tyvipää vasemmalta puolen ja seuraava kerros työntämällä tyvipää oikealta puolen. Näin työsi pysyy tasalevyisenä. Lopuksi katko pajut tasapitkiksi molemmista päistä.Laita pajuaita paikoilleen painamalla rautapiikit maahan. Liitä useampi pajuaita yhteen joko nippusiteellä tai rautalangalla. Voit tukea aitaa siten, että laitat muutamien metrien välein paksummat rautapiikit maahan.Olen tehnyt samalla mallilla muutaman kukkapenkinreunuksen. Koska käytän mansikkakangasta pohjalla, agressiivisesti leviävien rikkaruohojen takia, niin nostan muovin kukkapenkin sisältä päin pajuaitaa vasten. Tällöin mullat eivät pääse valumaan pajujen lomitse.

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Se on myös monikäyttöinen:)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä,juuri tuommoisille on minullakin tarvetta!Ja aineksetkin löytyy omasta takaa.Ei muuta kuin punomaan. Ihanaa toukokuuta sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä. Aidan teko on helppoa hermolepoa:)

   Poista
 3. Kyllä tuosta raudoitusverkosta on moneksi:) Harmi kun sitä ei käytetty meidän talossa kun tässä on rossipohja. Vain pitkiä teräskeppejä pyörii nurkissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on mennyt raudoitusverkko -jämät jo loppuun. Piti hakea näitä varten ihan uutta rautakaupasta:)

   Poista
 4. Ihana vinkki,kiitos siitä :) Pitää panna mieleen,sillä tuolla takapihalla olisi kyllä muutamakin paikka johonka tuollainen aita sopisi

  VastaaPoista
 5. Hieno idea! Kylläpäs näyttää kivalle!

  Taidat olla aika idearikas! Ihana kun jaat ne meidän kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideoita pulpahtelee päähän aina silloin tällöin, eli melkein joka päivä:) Kiva vain jos teille on niistä iloa!

   Poista
 6. Kaunis pajuaita ja kätevä vinkki. Jostain pitäisi saada aika nippu pajuvitsoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pajuja pitäisi olla sylillinen. Ojanpientareet ovat hyviä keruupaikkoja. Maanomistat antavat kyllä mieluusti luvan keruulle. Heille paju on vain ongelmantuoja.

   Poista
 7. Kiva idea tehdä matalaa aitaa. Punoin syksyllä 2011 samalaisella tekniikalla tuulensuoja-aidan perennapenkille. Kuva löytyy kirjoituksestani http://kesanlapsitaitaa.blogspot.fi/2011/11/tuulen-suojaan.html. Tuollaista matalaa kaipaisin myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa tosi kaunis sinun tekemä tuulensuoja-aita! Hieno idea punoa pystyyn!

   Poista
 8. Komea aita, ja mukavasti varmaan pysyy paikallaan. Voi kun ehtisi tehdä kaikkea kivaa, mitä näistä blogeista löytää ! Kiitti ideasta !

  VastaaPoista
 9. Kivan luonnollisen näköinen "aita"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonantimista saa kivoja juttuja! Käytän mieluummin niitä, kuin teollisesti valmistettuja materiaaleja:)

   Poista