23.5.2013

Kesän aloitusta

Lämmin sää hellii meitä ja kasveja. Kasvukausi on humahtanut täyteen vauhtiin sellaisella huminalla, että ei meinaa matkassa pysyä. Kevättöitä on tehtävä melkeinpä jokailta, että ehtii saada kaiken tehtyä.

Meillä kesä alkaa terassin siivouksella ja sisustamisella. Olen haaveillut terassille jo monta vuotta sohvaa, mutta en raskinut vieläkään sitä ostaa. Tänä keväänä laitoin verhot myös kattoon ja todellakin niistä on apua. Terassi pysyy katetulta osalta huomattavasti viileämpänä ja siellä voi syödä hikoilematta. Varjoakin tarvitaan ja itse asiassa en ole auringonpalvoja tyyppiä:) Lisäksi laittelen muutamia vesiaiheita lorisemaan kesän iloksi.
 
 
 
Raparperi on lähtenyt jo hyvään kasvuun ja kohta pääsemme maistelemaan raparperipiirakkaa...nam! Kesän ensimmäisiin kukkijoihin kuuluu myös kesäkullero, joka on vielä nupulla.
 
 
Väriä kukkaisututuksiin tulee vuorenkilven kukinnoista ja kesäpikkusydämestä. Myös esikot aloittavat kukintaansa. Pionin nuput ovat jo lupauksen päässä.

 
Kasvimaalla alkaa myös tapahtua. Laitoimme herukkapensaille uudet tuet. Lisäksi laitoin sanomalehteä ja katetta juurille, niin näyttävät siistimmiltä. Kate loppui heti alkuunsa, joten osa pensaista on vielä kattamatta. Rucolan siemenet itivät muutamassa päivässä lasikehikon alla.
 
Talostamme olevassa kuvassa näkyy vasemmassa reunassa jatke kukkapenkkiin. Nyt istutusalue on koko talon mittainen. Kasvit ovat vielä kaupassa:)Pihlajassa on jo kukkanuppuja. Saapa nähdä tuleeko kukkia yhtä paljon, kuin viime vuonna. Tornionlaakson ruusu on jo kasvattanut lehtiä reippaasti. Tertturuusu näyttää aika kuivalta...mutta hei, taitaa sieltä sittenkin jotain pilkistää...jeee, elossa on!
 


 
 
Kesäkukkaistutuksia laittelin myös. Kukintaa vielä täytyy odotella. Yläkuvassa oikealla on viime vuonna siemenestä kasvatettu jokin kivikkoperenna. Kukkanuppuja näkyy runsaasti. En tunnista kasvajaa, ainakaan vielä. Tunnistatko sinä? Vasemmalla alhaalla on Jalolenikki "Ranunculus asiaticus" kasvattanut lehtiä. En ole aiemmin kasvattanut leinikkiä, joten on jännittävää seurata niiden kasvua.
 


Tässäpä sitä olikin kesän aloitusta. Ihastuttavaa viikonjatkoa kaikille! Voikaa hyvin:)

12 kommenttia:

 1. Jännä kuva pionin nupusta ja muutenkin kivoja "kertovia" kuvia. Olet ollut ahkerana.

  VastaaPoista
 2. Monenlaista kauneutta sitä nyt on näkyvillä. Hirsitalo on niin kaunis ;)
  Olisko tuo yksi kasvi joku lemmikki?

  VastaaPoista
 3. Kiva terassi teillä. Mukavasti olet touhunnut puutarhassasi. Meillä on hieman rempallaan touhu, kun on kaksi pihaa hoidettavana... Minä olen nyt istunut ompelukoneen ääressä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompeluksetkin on joskus tehtävä:) Kahden pihan hoitaminen on kovaa hommaa!!

   Poista
 4. Kaunis ja kutsuva terassi. Olen ajatellut laittaa aivan samoin verhot "kattoon" omalle terasille, ei aurinko paistais ihan täysillä. Hyvä kuulla että toimii oikeasti.
  Ihanan keväisiä kuvia muutenkin.

  VastaaPoista
 5. Kauniita keväisiä kuvia, Maarit. Mukava terassi. Olisiko tuo kasvi loistotädyke?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukka on lemmikki. Aukaisi kukkansa muutama päivä sitten:)

   Poista
 6. Minäkin olen haaveillut tuulessa lepattavista verhoista terassille,mutta emme ole asiasta vielä miehen kanssa ihan samaa mieltä...

  Onpas sinulla ihastuttava hirsitalo <3

  Kovasti on pihalla puuhaa,mutta mikäpäs nyt on ulkona puuhastella,kun säät suosivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suostuttele vain miehesi puolellesi:) Verhot tuovat tunnelmaa. Vaikka puuhaa on paljon, niin levätäkin täytyy muistaa:)

   Poista