1.5.2013

Kevät puuhia

Vappu alkaa olla loppusuoralla. Vappubrunssin kävimme nautimassa paikallisessa ravintolassa. Torvisoittokunta soitti taustalla ja tunnelma oli korkealla. Ihana syödä välillä valmiista noutopöydästä. Meillä vappupäivä oli kylmä, raekuuroja on satanut muutamia. Kevät ei juurikaan edisty. Nurmikko on kuitenkin alkanut vihertää jo lupaavasti. Mahdollisesti saan huomenna pistokkaat - olen niitä odottanutkin. Jännittää nähdä minkä kokoisia ovat...

Hain tänään pajuja, kaikenlaisia askarteluja varten. Pajuja kannattaa kerätä ennen lehtien puhkeamista. Jos teet koreja, niin liota pajuja ainakin viikon verran. Vesi ei saisi jäätyä, mutta pieni pakkanen ei haittaa. Iso saavi tai oja on hyvä liotuspaikka. Ojassa tosin limottuvat aika herkästi. Kaareva muoto sankossa tai saavissa on myös eduksi, kun paju kaartuu jo valmiiksi, niin sitä on helpompi työstää. Pajuaskartelusta laitan kuvia hieman myöhemmin, koska ovat vielä työnalla.

Pajun haku loppui alkuunsa, kun kurottelin ojan pohjalle ja polvesta kuului kaamea paukahdus. Jänne taisi paukahtaa polvitaipeesta. Jalka oli kyllä tosi kipeä, einkä saanut taivutettua sitä ollenkaan. Lääkinnän jälkeen (kipugeeliä ja särkkääkettä) taitaa kuitenkin elämä voittaa. Huomenissa olen vielä vapaalla, niin saan lepuuteltua sitä rauhassa. Isäntä kysyi ovella, että minne ojanpohjalle kaaduit, kun könkkäsin kotiin...heh, hee..arvasi heti että jotain oli sattunut :)

Näin pajun hakureissulla kuitenkin muuttolintuja, joista teillekin silmänruokaa;
6 kommenttia:

 1. Toivottavasti jalka hoituu kuntoon. Minä en ole nyt kerännyt pajuja ollenkaan, on ollut niin kylmää, ettei maalla ole tuullut oltua. Toivotaan, että ilmat lämpenevät.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti jalkasi ei vioittunut pahemmin ja saat sen pikaisesti kuntoon. Olen vain kerran kokeillut pajutöitä ja siitäkin on vuosia. Pitäisi kokeilla uudestaan, sillä omistan pari pajutyökirjaa, joissa on paljon kivoja ideoita.

  VastaaPoista
 3. Toivon, että saat jalan pian kuntoon. Pajua olen kokeillut vääntää, muttei koskaan kunnolla onnistu. Ehkäpä vika on väärässä liotuksessa. Pitääkin yrittää neuvomaasi konstia :O) Kiitti.

  VastaaPoista
 4. Huh,onneksi ei pahemmin käynyt ja pääsit omin avuin kotiin.

  Minusta on aina ihanaa istahtaa pöytään,jossa on jonkun muun laittamaa sapuskaa :)

  VastaaPoista
 5. Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin, sanoisi äitini. Eli ehkä siinä kivun lomassa mieltä ilahdutti hienojen lintujen näkeminen. Toivotaan kuitenkin, ettei pahemmin sattunut.

  VastaaPoista
 6. Kiitos viesteistänne. Jalka parani eilisen lepuuttelun myötä. Siitä varmaankin vain paukahti jänne polvitaipeesta, koska oli sieltä tosi kipeä - ei taipunut koukkuun ollenkaan. Onneksi ei käynyt pahemmin. Totesinkin, että aina pitäisi venytellä ja lämmitellä ennen kuin lähtee viileällä säällä ulkohommiin. No, tästä on otettava opiksi:)

  VastaaPoista