11.6.2013

Istutusalueen perustaminen

Lämpimästi tervetuloa blogiini Tiina, Laura ja Leena Palstanviljelyä Julkulanniemestä -blogista. Istutusalueen perustaminen voi olla myös näin helppoa;


Tämä kuva on viime vuodelta ja olikin jo täällä blogissa. Mansikkakangas pohjalle, reiät istutettaville kasveille kankaaseen, nurmen kuorinta istutuskuopan kohdalta ja kasvien istutus maahan. Tässä lamoherukkaa.


Lopuksi katetta peittämään muovia ja reunus rajaamaan istutusaluetta.  Tässä onkin lisää hirsireunusta, eli vanha purettu aitta on päätynyt tontillamme ulkosaunaksi ja kukkaistutusten reunaan:) Todellista kierrätystä. Tässä nurmikosta kuorittava alue oli niin suuri, että en jaksanut alkaa kaivamaan.

Tässä yksi tämän kevään uutuuksista pihassani; Hurmesilkkiheinä. Heinässä kauniin punainen väritys.
Kesäkukat alkavat kukkia;


Perunakin on jo hyvällä taimella. Minulla niitä kasvaa vain 5 kappaletta:) Ei makeaa mahan täydeltä, vai miten se menikään...Mukavaa viikonjatkoa, vaikka kylmää on nyt luvattukin...jopa hallaa pohjoiseen??? Kerrassaan kummallinen kesänaloitus:)9 kommenttia:

 1. Tuo mansikkakangas onkin hyvä idea. Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Kuorikate hommissa meilläkin ollaan. On niin kätevää juurikin tuo katekangas + kuorikate meininki. Saa itsekin vähän kitkemiseltä huokaista ja kaikenlisäksi näyttää kovin kauniilta =) Kivoja istutuksia sinulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, minulla eivät polvet ja selkä enää taivu kitkemiseen:)

   Poista
 3. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sopii tähänkin postaukseesi.

  VastaaPoista
 4. Tuo mansikkakangasjuttu ilahduttaa. Monesti masentaa kasvualustanperustamisohjeet, joissa aloitetaan maan kääntäminen ja seulonta suurennuslasin kanssa, jotta kaikki rikkaruohojen juurakot saadaan pois. Into on jo ehtinyt karista, ennenkuin on päästy alkua pidemmälle. Tein viljelyä aloittaessani heinikkoisella palstalla saman jutun, mutta heittelin reikiin perunaa ja vähän viskelin katetta päälle. Rikkaruohot olivat kesän aikana hävinneet ja perunaakin saatiin palkaksi (ainakin yhtä monta kuin maahan laitettiin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, samallahan rikat kuolevat kankaan alla. Varmaan seuraavina kesinä voit nykäistä kankaan pois ja ottaa maan käyttöön jotain muuta varten, jos niin haluat.

   Poista
 5. Hyvä idea ! Itse olen käyttänyt sanomalehtiä/pahveja samaan tarkoitukseen:)

  VastaaPoista