6.6.2013

Lomaviikon töitä

Tämä viikko on mennyt aamusella töitä tehden ja päivällä leväten. Olen urakoinut saunan ympäristöä kauniimmaksi. Tässä teille kuvia;


Ulkosaunan reunamiin olen latonut seulanpääkiveä. Pohjalla on mansikkakangas. Vanhan ammeen löysin vuosia sitten metsästä ja olen pähkäillyt minne sen laittaisin. Nyt se löysi tiensä vesiaiheena saunamme viereen...heh...aiheeseen sopiva:)


Ammeen reunuksille laitoin myös hieman multaa, että sain istutuksiakin.


Tässä hieman tunnelmakuvia sisältäkin. Vihdoin tänä keväänä sain laitettua "listat". Listoina on halkaistut heinäseipäät. Mittailin monta seivästä, että sain suurimmaksi osaksi ne kokonaisina. Muutamiin nurkkiin vain jouduin katkomaan niitä. Kiukaassa on vesisäilö sivussa. Kylmävesi otetaan talomme ulkopisteestä.


Sitten on kuvia saunanterassilta kuvattuna. Tämä alue oli yhtä pöheikköä, missä kasvoi/kasvaa elämänlankaa, nokkosta, vuohenputkea. Nyt luulisin, että rikkaruohot pysyvät kurissa, koska alue tästä lähtien ajetaan leikkurilla. Koivun ympärille tein kivistä ympyrän ja multapolun, mihin istutin kirjovuohenputkea. Terassin takaseinää vasten tuli uusi kukkaistutusalue. Koivusta terassille päin laitoin elävää pajuaitaa. Ei ole ihan samannäköinen, kuin Strömsössä...heh, heh, mutta jospa kasvaisi ja punon sitä sitä mukaa, kun se kasvaa.

Nyt vain saunomaan ja nauttimaan löylyistä!

6 kommenttia:

  1. Kauniin ja kutsuvan näköistä! Upeita asetelmia. Minulle tulee mieleen saunasta ja kuusista sen takana Kanadan maisemat...

    VastaaPoista
  2. Ihana saunarakennus! Kyllä se leikkuri tepsii aika hyvin pöheikköihin, kun muistaa leikellä usein. Mukavia löylyjä varmaan tuossa saunassa.

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis saunarakennus ja hieno idea laittaa tuohon ammeeseen vesiaihe :)

    VastaaPoista