9.7.2013

Kesäpäivän puuhia

Tänään pääsin ajelemaan traktorilla pitkästä aikaa. En ole ajanut traktoria varmaan 30 vuoteen, niin vain muistui mieleen vaihteet. Maalaistalon tyttönä piti ajella traktorilla harva se päivä kesäisin. No, niistä ajoista on 28 vuotta. Meidän pihatie oli keväällä kurjassa kunnossa. Savi nousee kuplimaan tienpinnalle. Varsinkin tänä keväänä oli huono tilanne, kun tiehen tuli rumpun kohdalle oikein reikiä. Saimme viisaammilta neuvoja, että kun laittaa kankaan pohjalle ja sepeliä päälle, niin saven pitäisi pysyä poissa. Saapa nähdä...Jokatapauksessa oli hauska tehdä hieman muunkinlaisia hommia.

 Tässäpä ollaan työntouhussa.


Siemenestä kasvatettu lupiini kukkii kauniisti. Takana villilupiini. Mehiläinen halajaa samettikukan mettä. Neilikkaruusut aloittavat kukintaa, Rosa F.J Grootendorst. 


 Kesäkukat kukkivat, mutta runsainta kukintaa ei vielä ole nähty. Nyt aloittavat kukintaansa kesäleimut, phlox vegas lights. Valkoiset juovat näyttävät ihan kuin valojuovilta:)

27 kommenttia:

 1. Oih miten kaunis tuo kesäleimu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samasta siemenpussista tuli montaa eriväristä kukkaa:)

   Poista
 2. Kauniita kukkakuvia. Minä niin tykkään tuosta lupiinista. Elokuu onkin varmaan hyvä aika mennä Leville, ei ole hyttysiä. Niitä oli aika paljon meidän reissullamme ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa lupiinin väri on hieman vaaleampi kuin luonnossa.

   Poista
 3. Kauniita kesäkukkia. Enpä osaisi traktoria ajaa.. ;O)

  VastaaPoista
 4. Tulipa lapsuus/nuoruus mieleen! Traktorinajotaito oli tärkeää maatalon tytärelle, poikia kun ei ollut. Kauan on kun olen viimeksi traktoria ajanut, noita uusia hienoja en sais varmaan edes liikkeelle, mutta vanhan pikkutraktorin taatusti.
  Toivottavasti teidän systeemit pelittää ja pysyy savikuplat maan alla!

  VastaaPoista
 5. Kesäleimut ovat kyllä kauniita, joskus vuosia sitten kasvatin niitä.Mut traktoriin en kyllä koske ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kasvatin eka kertaa leimuja tänä kesänä:)

   Poista
 6. Hienosti olet osunut kuvaamaan mehiläistä työn touhussa. Samettikukista on hyötyä monille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samettikukkia mulla kasvaa myös tomaattien seassa.

   Poista
 7. Kesäleimu on niin kaunis ja muutkin ovat kauniita En ole koskaan traktoria ajanut minusta se on hirmun iso :)

  VastaaPoista
 8. Kauniita kesäleimuja, siinä olisikin vinkki ensi kesäksi. Traktorilla en ole koskaan ajanut, mutta mielelläni kyllä voisin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli leimut kokeilussa tänä kesänä eka kertaa:)

   Poista
 9. mahtavaa päästä traktorilla ajelemaan! meil oli pikku Valmetti, "piikkilangankiristin" kuten sitä isäni kutsui, sillä sain minäkin pikku tyttönä ajaa. hienosti kasvattamasi perennat ovat taimettuneet. nyt kelpaa ajella kylätietä:))

  VastaaPoista
 10. Meilläkin kesäkukat vielä odottelevat parhainta kukintaansa,mutta muutaman viikon kuluttua varmasti on jo toisennäköistä :)

  VastaaPoista