9.8.2013

Lomailua lapin hiljaisuudessa

Lomamatkallamme suuntasimme Lappiin Leville. Teimme päiväretkiä läheisille tuntureille, nautimme hyvästä ruuasta, lepäilimme, harrastimme paikallisia aktiviteetti-retkiä ja pulikoimme kylpylässä. Oli ihana tulla kotiin ja päästä nukkumaan omaan sänkyyn:)

Levillä oli paljon ulkmaalaisia turisteja. Matkaopas kertoikin, että 70% matkailutuloista tulee ulkomaalaisilta turisteilta. 25 000 vuodepaikkaa luulisi olevan riittävä, mutta rakennustyömaita oli siellä täällä, joten nähtävästi lisämajoitusta tarvitaan. Koskapa emme harrasta laskettelua, niin Levi varmaan jää kokematta talviaikaan. Kannattaa käydä tutustumassa, jos haluaa vähän sitä sun tätä. Hiljaisuuden ja koskemattoman luonnon kokijoiden kannattaa suunnata matkansa pienempiin "turistirysiin".

Jokohan ensi kesänä pääsisin omiin mielipaikkoihini, eli puutarhakierroksille. Taitaa kyllä olla niin, että joudun tyytymään lähiseudun puutarhatarjontaan vielä muutamia vuosia. Perheeni ei ole yhtä innostunut puutarhaharrastuksestani kuin minä:)Rovaniemellä oli hauskoja graffiti-taideteoksia.
 
 Valtionmetsä on risukkoa:)


Mitäpä lappi olisi ilman poroja...

Maisemakuvia Levin ympäristöstä.
 

Tuikkubaarissa oli tehty hauskaa tilataidetta paanuhin kirjoitetuilla viesteillä.


Lapinluonto on sykähdyttävä.
 

Santaparkissa on ihana joulufiilis kesälläkin. Jouluihmisenä olin aivan myyty. Tunnelma on suurenmoinen. Lapsiperheille aivan MUST-juttu!

8 kommenttia:

 1. Sinähän olet minun huudeilla käynyt :)
  Minun työmatkan varrella on juurikin tuo kohta purettava Suomen pisin luvallinen graffitiaita. Yrittävät sille nyt miettiä uutta paikkaa kun siihen aletaan rakentaa.. mitäs muuta kuin kerrostaloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti graffiteille löytyy hieno paikka. Ne elävöittävät katukuvaa hienosti!

   Poista
 2. Oi ihana lappi, niin kaipaan sinne minä en ole muutamaan vuoteen käynyt siellä ,enne käytiin pari kertaa vuodessa
  .Nyt on sellaisia esteitä tullut ettei ole päässyt lähtemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset käymään piakkoin!

   Poista
 3. ♥ upeita maisemia ja hienoja kuvia niistä! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista