27.8.2013

Uusi kierros?

Keväällä oli monessa blogissa ihmetystä, että miten syksyn tullen kukinta etenee. Alkaako uusi kierros, kun kesää on kuitenkin jäljellä. Meiltä muuttolinnut ovat lähteneet aika lailla kaikki. Muutamat kevät kukkijat ovat aloittaneet uusinta kierrosta. Luulen, että kyseessä ovat levinneet taimet, mitkä kukkivat nyt. Luonto alkaa olla aika kuivettuneen ja ruskean näköistä. Koivun lehtiä lentelee koko ajan maahan. Kohta taitaakin olla aika kaivella harava käsiin varastosta.

Tein tänään syksyn hyvän työn, kun kävin avittamassa äitiäni ja tein syyssiivouksen koko taloon. Itselleni tuli todella hyvä mieli ja luulen, että äidillenikin. Hän on isäni omaishoitajana. Omaishoitajan työ on todella uuvuttavaa, varsinkin kun hoidettava alkaa olla laitoshoitoa vaativassa kunnossa. Päätös laitoshoidosta on todella vaikea tehdä. Yhteiset muistot ja hetket ovat kuitenkin se kantava voima, minkä turvin äiti jaksaa isää hoitaa. Kaikki kunnia hänelle!

Lämpöisiä päiviä on vielä jäljellä. Puimuri kävi puimassa viljat talomme edestä aukeavalta pellolta. Muutaman viikon ajan, ennen kyntöä, voi ajella mönkijällä peltoja pitkin ja Rita koirammekin pääseee uusille hajuille peltolenkkien myötä.


Tässäpä tämän päivän "räpsyjä":)


Tuliunikko, arovuokko ja tulikellukka ovat aloittaneet uuden kierroksen:)
 

Uusiakin kukkijoita vielä löytyy. Kellopeippi, syysleimu ja punatähkä. 
 

Jalokärsämöissä on ollut monen väristä kukkaa.  Nämä ovat itsekasvatettuja. 


Kukahan ihme nämä syö? Tomaatteihin on ilmestynyt kymmeniä raakileita...

Oikein mukavaa viikonjatkoa kaikille! Voimaa mihin sitä sitten tarvitsetkin:)

24 kommenttia:

 1. Varmasti ilahdutit äitiäsi paljon ja helpotit hänen urakkaansa omalta osaltasi :)

  Oi miten mielettömän ihana tuo tummanpunainen kärsämö! Osaatko sanoa lajiketta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en tiedä lajiketta. Siemenpussi oli lajitelma.

   Poista
 2. Oih, mikä määrä tomatteja sulle tulossa. Mä söisin, jos omani valmistuisivat! Hienoa kukkaloistoa :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen tuo punainen kärsämö, vau !

  VastaaPoista
 4. Joskus osui silmiin vihreän ketsupin ohje johon tuli hiukka raakoja tomaatteja, voisi löytyä jos hakee netistä :) Kai niistä jotain pikkelsiä voi laatia?! (kateellisena omat tomaatit jo syötynä)

  VastaaPoista
 5. Kauniita kukka loistoa viellä ja tomatteja on tosi paljon:)

  VastaaPoista
 6. Sinulla tomaateissa löytyy. Punaista jalokärsämöä minäkin ihailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin kesällä miten helppoja perennojen kasvatus oli siemenestä. Ensi keväälle perennojen siemeniä onkin jo kertynyt melkoinen pino:)

   Poista
 7. Omaishoitajan rooli on todella rankka, eikä sitä edelleenkään arvosteta riittävästi. Omaishoitajakin tarvitsee apua ja tukea. Varmasti äitisi on kiitollinen, kun kävit siivoamassa. Sinullahan on vielä paljon kukkijoita. Muiden lailla innostun kehumaan tuota punaista jalokärsämöä. Sain naapurilta monta kultakärsämön tainta, mutta ne taitavat kukkia vasta ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ei varmaan olisi omaishoitajan rooliin...

   Poista
 8. Samoin täällä, lehdet lentelvät jo maahan, vaikka kaikki ei ole vielä kellastuneet, mutta netkin vähät kellastuneet lentelevät ja samaa olen kuullut, että alkavat kukat kukkimaan uudestaan. Onhan nyt vielä melko lämpimiä päiviä ollut.

  VastaaPoista
 9. Ihanasti ajateltu, kun autoit äitiäsi. Hänellä on raskasta, monessakin mielessä.
  Kivastihan sulla löytyy vielä kukkijoita. Olen tykästynyt tuohon värikkääseen siankärsämöön, on kukkinut koko kesän, kun olen poistanut heti huonoksi menneet kukat. Tekee kokoajan uusia nuppuja. Kasvatin viime kesänä siemenistä ja nyt kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perennojen kasvatus siemenestä on aika helppoa. Innostuin todella paljon:)

   Poista
 10. ♥ Ihania räpsyjä! Voi,miten mahtavaa, että autoit äitiäsi! Varmasti hän ilahtui!

  VastaaPoista
 11. Omaishoitajan työ on monin tavoin uuvuttavaa ja kaikki apu ilahduttaa varmasti paljon. Paljon on vielä kukkijoita ensimmäistä ja toista kierrosta.

  VastaaPoista
 12. Paljon on vielä kukkia. Meillekin on tullut ja tulossa valtava tomaattisato. Kaikkea ei ehdi edes syödä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista