21.8.2013

Viikon kuulumisia

Maanantaina aloitin työt intoa puhkuen:) Tykkään nykyisestä työstäni todella paljon! Meillä on todella hyvä työilmapiiri, mikä on todella tärkeä asia jaksamisen kannalta!

Tiistaina olin vapaalla ja intoa puhkuen kävin käsiksi kivikasaani...heh,heh...iltapäivällä olin kärrännyt yli 20 kottikärryllistä seulanpääkiviä talomme kivijalan ympärille ja mitenkäs sitten kävikään...Olin niin puhki, että enpä muista vastaavaa tapahtuneen ihan lähivuosina:) Takareisiä kivisti ja kädet olivat ihan veltot. Sen siitä saa, kun alkaa huhkimaan hurjana:) Loppuillan istuin sohvalla voimia keräillen. Mutta päivän antimena olikin 2,5 valmista seinänvierustaa. Näyttää siltä, että kiviä jää vielä askarteluihinkin.

Meillä on satanut todella paljon. Jouduin joitakin kesäkukkaistutuksia hieman karsimaan, kun petuniat olivat aivan kärsineitä vedenpaljoudesta. Keräilin onneksi siemeniä ennen sateita. Nyt on aika kerätä siemeniä ensi kevättä varten. Siemenet kannattaa kuivattaa lämpimässä ja kuivassa paikassa. Päivänliljat


Vasemman puolimmaisessa kuvassa Meksikon hanhikki ja oikealla Nepalin hanhikki. Väriero taitaa erottua. Nepalin hanhikki on hieman oranssiin vivahtava. 


Kesäleimut ovat jaksaneet ilahduttaa koko kesän upealla kukinnallaan. Värivariaatioita on vaikka minkälaisia.

Siemenestä kasvatettu aitoelämänlanka kukkii lehtien seassa hennoin kukkasin. Yöksi kukat menevät kiinni. 


Meillä on muutamana iltana ollut näin syksyisen näköistä. Angervot alkavat saada syysväriä.

Kivityöt näyttävät kauniilta valmiina. Siemenestä kasvatettu ritarinkannus ehti kukkia sittenkin. Vielä kuvassa oikealla alhaalla siemenestä kasvatettu härmesalvia. Kukat eivät ole aivan auenneet täyteen kukkaan, mutta kukinto on hauskan näköinen hopeaan vivahtava. 

Tervetuloa blogiini Pirkko! Oikein lämpöistä viikon jatkoa!

26 kommenttia:

 1. Onpas kyllä kivan näköinen seinänvierusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Reuna on helppohoitoinen, kun nurmikon reunassa oleva kivi on nurmikon tasossa:)

   Poista
 2. Ihania kuvia. Usvaa ja ruskan värejä näkyy meilläkin. Illan kosteus tuoksuu jo ihan syksyltä. Kauniista seulanpääkivistä tehdyistä seinustoista minäkin haaveilen. :O)

  VastaaPoista
 3. On tosiaan kauniin näköistä seinunvierusta ihania loistavia kukkijoita sinulla :)

  VastaaPoista
 4. Huh, vai pistit oikein todella tuulemaan noiden kivien kanssa ja hieno lopputulos syntyikin.

  VastaaPoista
 5. Upeat kollaasit. Meillä noita seulanpääkiviä kärrättiin kesällä myös kasvimaalle, joten tiedän, miten rankkaa hommaa on..

  VastaaPoista
 6. Mutta kylläpäs aherrus palkittiin. Kivireunus näyttää super siistiltä ja hienolta. Ompas sinulla muuten upeita hankikkeja - taitavat mennä meidän hankintalistalle =)

  VastaaPoista
 7. Hurjan homman olet tehnyt! Lopputulos on kyllä kieltämättä hieno. Härmesalvia on makea! Kiva myös lukea, että viihdyt töissäsi :) Se on aina ilo kuulla.

  VastaaPoista
 8. Upean näköistä! Bongasin kuvista tuon vaaleankeltaisen päivänliljan, et sattuisi muistamaan nimeä? Näyttäisi samanlaiselta kuin omani jolle nimi on hukassa:)

  VastaaPoista
 9. Huh,mikä urakka,mutta vaivan arvoinen. Seinänvierusta näyttää nyt siistiltä ja nuo kivet ovat kaikenlisäksi kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin pidän tosi paljon kiven väreistä ja mitä upeimmista kuvioista.

   Poista
 10. Täälläpä olikin tällainen vaaleampi meksikonhanhikki. Tummanpunaista luulin sen olevan, mutta kevään ostoksista yksi pyöräyttikin tällaisen vaaleamman version, en valita, ihan nätti on sekin ja tosiaan eri kuin nepalinhanhikki onneksi:)

  VastaaPoista