29.9.2013

Nuppulan syysasu

Tänään olikin ihanan kuulas syyspäivä laitella Nuppula talvikuntoon. Nuppula on meidän entinen leikkimökki ja nykyinen "kukankasvattamo".

Lehtiä on kertynyt läjäpäin nurmikolle. Talon takana olevissa koivuissa on vielä paljon lehtiä, joten en ole kiirehtinyt haravointiakaan. Meillä on lehdenkeräily laite, mikä laitetaan päältäajettavaan nurmikonleikkuriin. Sitten vain ajellaan häkkyrä perässä ja on kyllä tehokas tapa kerätä lehtiä. Haravoin vain nurmikon reunamilta ja pensaiden alta. Muutamassa tunnissa on koko nurmialue siivottu. Onneksi on tuollainen apuväline...

Olen  siirrellyt muutamia pensaita vielä uusille paikoille. Toivottavasti juurtuvat vielä paikoilleen ennen talventuloa. En ole ehtinyt kiertämään blogeissa tällä viikolla ollenkaan. Työhön liittyvä opiskelu vie tällä hetkellä aikaani, joten pahoittelut kaikille. Myöhemmin talvella helpottaa, niin ehdin seuraamaan muidenkin tekemisiä:)

Tervetuloa TainaT blogiini!

Tässäpä kuvia aikaansaannoksistani. Ensiviikolle jääkin vielä ovikranssin suunnittelu ja toteutus. Mukavaa syksyistä sunnuntaita!


Laitoin ruukkuihin pienet kuuset. Kuusiin laitoin rautalangalla käpyjä, mitkä keräsin viime kevättalvella suuren kuusen kaatajaissa.
 

Havupallo on tehty kanaverkkopalloon tökityillä havunoksilla. Kranssiin olen laittanut huurrutettuja männynkäpyjä ja teko-oksan vaahteran lehtiä.

Ovenpielessä näkyy olevan nimikylttiä varten varattu lauta:) Tekisinköhän ensitalvena Nuppulan nimikyltin...

12 kommenttia:

 1. Kivan näköinen Nuppulan sisääntulo. Ihana kranssi.

  VastaaPoista
 2. Kivan näköistä. Oot kyllä taitava käsistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näpertely on mukavaa vastapainoa työlle:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Toisena intohimona askartelu puutarhan jälkeen:)

   Poista
 4. Kaunis havupallo!!!
  Kun syksy tulee ja pihalla on vähemmän tekemistä innostuu sitä tekemään askarteluja... =)
  Ja jos ei ole käsin tekemistä, kurkistappas blogistani löytyy sinulle syys-iltoihin sopiva Puutarha Haaste!
  Värikästä Syksyä!

  VastaaPoista
 5. Minulle tulee suorastaan pakkomielle näperrellä kaikenlaista. Kiitos haasteesta!

  VastaaPoista