8.10.2013

Usvainen päivä

Tänään olen vapaalla. On se vain kumma, että kun aurinko ei paista, niin ei jaksa tehdä mitään. Aiemmin en ole asiaan oikein kiinnittänyt huomiota, mutta tänä syksynä/vuonna olen huomannut huomattavan muutoksen itsessäni. Vanhuusko se alkaa kolkutella???

Aamulla taivas näytti jo todella lupaavalle, mutta puolessa tunnissa kirkas taivas oli muuttunut usvaiseksi pilviharsoksi. Syystyöt on käynnissä niin linnuilla kuin naapurin maanviljelijälläkin. Lähi pellot ovat muuttuneet ruskeiksi multakasoiksi. Onko se lupaus keväästä? Ainakin ajatukseni siirtyvät heti uuden kasvun odottamiseen:)

Muutama kukkapenkin reunus odottaa vielä kaivajaa....jätänkö kevääseen vai lähtisinkö ulos touhuamaan??? Kävelylenkki Ritan kanssa antoi hieman ulkoilman tuoksua nenään. Taidan kaivata sitä lisää, eli eikun kaivamaan. Mutta ensin keittelen kahvit ja syön aamulla paistamaani toscapiirakkaa.

Tervetuloa blogiini Tarja!


Syksynvärejä meiltä. Yöpakkasia ei vielä ole ollut, joten ruskakaan ei ole vielä täydessä loistossa.


Rita ennen ja jälkeen trimmauksen. On se vain niin söde:)


Talitintit nakuttelevat nurkissa. Etuterassi on kuin hävityksen jäljiltä. Tintit raastavat kaikki villat hirsienraoista:) Pesänlämmikettä pitää heillekin olla. Kohta voi kerätä pajuja askarteluja varten. Minulla ei näin syksyllä ole inspistä tehdä pajuaskarteluja, mutta keväällä kyllä. Inspiraation iskiessä pitää pajujakin olla varastossa valmiina. Keväällä kerääminen on muutoinkin vaivalloista lumenpaksuuden takia. Pihlaja on vailla marjoja tänä syksynä.

Lämpöistä syysviikon jatkoa! Pidä huolta itsestäsi ja läheisistäsi!

T.Maarit

10 kommenttia:

 1. Minulla on teoria tuosta valosta. Tämä kesä ja syksy ollaan saatu nauttia niin paljon upeista ilmoista, että sitten kun ilma onkin pitkästä aikaa huono, olo tuntuu entistä kurjemmalle. Ja kun vaan saa itsensä ulos niin pieni tihku ja sumu ei lopulta todellakaan haittaa mitään!

  VastaaPoista
 2. Ihania syyskuvia. Mukavaa, kun on taas ollut vähän leudompaa. Inhoan sitä, kun koko ajan saa palella. Näin kesän jälkeen tuo alle kymmenen asteen lämpötila ulkona tuntuu ihan hirvittävältä!

  VastaaPoista
 3. Niin komeita syyskuvia! Itsekin ihastelin aamulla mahtavaa ruskamaisemaa aamuruskon värittämä taivas taustalla, tuli hieman haikea olo, valo häipyy ja alkaa pimeyden aika, ja totta, energiat hiipuvat :) ainakin mulla...

  VastaaPoista
 4. Kiva koiruli ja mukavia syksy kuvia. Meillä lehdet jo varisee pois ruska alkaa hiipua. Ihan sitä komeinta ruskaa meillä ei ollutkaa tai sitten en ehtinyt sitä nähdäkään. Tintit ovat kopistelleet myös nurkissa.

  VastaaPoista
 5. Syksyllä on hyvä aika vain olla ja ihastella ruskan värejä. Samanlaista harmaata oli tääläkin tänään.

  VastaaPoista
 6. Mäkin oon ihmetellyt, miten omakin olo muuttuu vuoden kierron myötä. Ihan selvästi nukuttaa enemmän ja tarmoa on vähemmän :( No, kaikkea aikansa - lepokausi. Täälläkin oli sumua tänään, ja sitten alkoi satamaan.

  VastaaPoista
 7. kauniita syyskuvia! Minua kiehtoo usvan tuoma salaperäisyys maisemaan.

  VastaaPoista
 8. Viime päivinä on ollut useita sumuisia tai usvaisia päiviä. Se kyllä pehmentää värit ulkona mukavasti. Ehkä ihminen väsähtää aurinkoisen kesän touhuamisen jälkeen. Ehkä myös kannattaa kuunnella omaa kroppaansa ja antaa aikaa sille väsähtämiselle.

  VastaaPoista
 9. Tänäänkin satoi, niin kai huomennakin. Sopivia päiviä olla tietokoneella ja sisäpuuhissa. Blogissani olisi sinulle haaste!

  VastaaPoista