16.11.2013

Maiseman muutos

Meillä muuttui maisema kertaheitolla. Toissailtana tuli lähimetsään metsäkone töihin. Menee varmaan jonkin aikaa, että silmä tottuu uuteen näkymään.


Vasemman puoleisessa kuvassa haluan lähinnä tuoda metsän läheisyyttä näkyviin. Oikean puoleisessa kuvassa metsä on nyt kadonnut. Hyviäkin puolia on; ilta-aurinko ei meidän pihaan ole päässyt paistamaan sekä tuulet eivät ole päässeet pyörimään pihassa. Jospa ensi kesänä itikoitakin olisi hieman vähemmän.


Tässä näkymiä hakatusta lähimetsästä. Eilen, kun tulin töistä meinasin ajaa ohi omasta tienhaarasta,  näytti niin erilaiselta:)


Viikko sitten askartelin tienvarsipenkkiin havupyramidin. Laitoin havunoksia pystyyn ja laitoin väliin myös koivunoksia. Sitten vain kieputtelin rautalangalla kiinni.


Syksyiseen puutarhaan saat ilmettä tietenkin erilaisilla havuilla, mutta myös nukkapähkämö on hauskan näköinen harmaana kasvina ruskeita lehtiä vasten. Erilaiset heinät ja keijunkukat antavat väriä syksyisiin istutusalueisiin.

Mukavaa viikonloppua sinulle blogiystäväni!

28 kommenttia:

 1. Kauniita ovat kuvasi ♥
  Jännä tuo nukkapähkämö, en ole ennen kuulutkaan.
  Ihanaa viikon loppua sinulle myös ja kiitos toivotuksesta.

  VastaaPoista
 2. Voi kääk.. Miksei nykyään täytyy vetää kerralla koko metsä matalaksi, miksei voida harventaa säännöllisesti niin, että metsä olisi tasainen ja kaunis kaiken aikaa. Noh, se ei kai olisi tehokasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eivät taitaisi hienot metsäkoneet mahtua liikkumaan metsässä jos kaadettaisiin vain puu sieltä ja toinen täältä:)

   Poista
 3. Onneksi sentään joitakin puita jäi tuohon aukon reunaan. Se on kyllä totta että tuulessa eivät itikat niin inise ja ilta aurinkokin on kiva saada pihalle paistamaan, asioilla on onneksi yleensä myös se toinen puoli;)

  VastaaPoista
 4. Ompas erilaisen näköistä. Meidän lähistöllä on myös kone vieraillut, nyt näen kilometritokkuja lisää järveä. Outoa on, mutta koitan kestää. KOitaha sinäkin, toivotaan että hyvääkin tästä seuraa :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä vain. Aina löytyy hyvääkin:D

  VastaaPoista
 6. Kamalaa..en voi tajuta noita hakkuu aukkoja! Nykyisin on alettu tekemään myös harvennus hakkuita. Hakkuu aukko kun hakataan puita kaatuu myöhemmin luonnollisesti myös ympäriltä. Kestää vuosia kunnes luonto toipuu. Itikat vähentyy pihasta ja se on totta!

  VastaaPoista
 7. Meiltä hävisi myös halla. Aiemmin halla kävi täällä aina keväisin tappamassa esim. päivänliljojen nuput, joita ei oikein harsolla voinut peittää, kun ne silloin hävisivät katkeamalla. Samoin oli turha unelmoida, että myöhäisimmät syyskukat ehtisivät kukkia ennen halloja. Kun naapurit kaatoivat metsänsä, meillä hallat katosivat. Ja alkoi tuulla, mistä minä merenrantaeläjä tykkään täällä Sisä-Suomessa kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei onneksi ole hallanarka piha. Tuulelle on kyllä ollut toiveita helteisinä päivinä:)

   Poista
 8. Oi ihana, sulla on tienvarsipenkki! Enpä ole itse hoksannutkaan, että sinnehän voi tosiaan tehdä ihan koristeita, COOL!
  Mäkin olen ajatellut koristella meidän n. 50m pitkän sisääntulotien, itse asiassa projekti on jo aloitettu, hitaasti mutta varmasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso projekti sinulla tulossa! Laitathan kuvia blogiisi!

   Poista
 9. Hankin viime kesänä nukkapähkämön ja tykkään. Avohakkuista en tykkää ollenkaan. Hellemminkin voisi metsiä hyödyntää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kasvatin pähkämöt siemenistä;)

   Poista
 10. Avohakkuut jättävät kauhean jäljen. Siinä on luonnolla kasvettavaa ja korjattavaa.

  VastaaPoista
 11. Ei mitään niin huonoa, ettei myös jotain hyvää. Auringonvalon lisääntyminen ja hyttysten väheneminen.... ei kuulosta lainkaan pahalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä on harmittanut, kun aurinko katoaa puiden taa jo ilta kuuden aikoihin:)

   Poista
 12. Kyllä se muuttaa maisemaa aika paljon nuo avo hakkuut ,mene jonkun aikaa ennen kuin kasvaa taasen jonkun näköiseksi:)

  VastaaPoista
 13. hei, ajauduin tänne katselemaan googlettamalla käpyaskartelun. Kivoja juttuja luonnonmateriaaleista löysinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vain vierailulle! Kiva, jos sait ideoita:)

   Poista
 14. Meillä muuttui kans pihan lähimaisemat kunnolla muutama vuosi sitten. Jonkun aikaa sai silmää totutella, kun näytti niin oudolle, mutta nyt en enää juurikaan muista entistä näkymää, näin se menee.

  VastaaPoista