13.11.2013

Talipallonteline

Tein talipalloille telineen verkosta. Lintuja on paljon syömässä, niin useampi teline on paikallaan. Meillä närhet, harakat ja käpytikat varastavat talipallot heppoisista telineistä.


Teline on helppo tehdä. Leikkaa 20 cm levyinen pala verkosta. Korkeuden voit itse valita sen mukaan kuinka monta palloa kerrallaan laitat telineeseen. Sido verkko yhteen ohuella rautalangalla. Pohjaksi laitoin säilykepurkin kannen, johon tein reikiä naulalla. Telineeseen voi tehdä "katon" esim. lasipurkin kannesta tai säilykepurkin pohjaosasta. Tee kansiosaan vain yksi reikä ja sido kansi kiinni verkkoon rautalangalla. Näin talipallosi säilyvät varkailta ja telineeseen on helppo lisätä palloja lisää.
Paksu rautalanka käy pidikkeeksi.


Punatulkut ilmestyivät ruokintapaikalle. Tyttäreni otti "taidekuvan" ulkokuusestamme, missä on jouluvalot. Valot ovat kirkkaat, näkyy kuvassa hieman väri vääristyvän.

Mukavaa viikonjatkoa!

14 kommenttia:

 1. Hieno idea. Minulla vastaava, mutta ostettu ja siihen ei montaa palloa mahdu. Ihanat punatulkkukuvat ja upea tuo kuusikuva. Hyvää illanjatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Minäkin ostin pari vuotta sitten samantyyppisen härpättimen kaupasta, mutta siinä ei ole kantta. Kannen puuttumisen vuoksi pari ylintä talipalloa yleensä katoaa ensimmäisen päivän aikana. Hyvä idea ja erinomaista kierrätystyötä. Mahtava joukko pulleroisia punatulkkuja.

  VastaaPoista
 3. Sinähän voit lisätä kannen ostotelineeseen:)

  VastaaPoista
 4. Käytännöllinen teline! Minä teen maitopurkkeihin itse nuo sapuskat ja laitan verkon ympärille. Tosin tuo sinun teline on paljon kauniinpi.

  VastaaPoista
 5. Ompa hyvä idea! Tuota pitää ehdottomasti kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Ja kansi päälle;)

   Poista
 6. Oi kun hienoja punatulkkuja. Oon sanonut miehelle, kun muutenkin puuhailee nuita metallihommia, jotta pyöräyttäs tuollasen teilneen verkosta. Hieno idea tuo pohja ja kansi, ei ois tullu mieleenkään, eivätpähän kastu kun on kansi.

  VastaaPoista
 7. niin ja isommat linnut eivät varasta palloja;)

  VastaaPoista