1.12.2013

1. AdventtiMeillä on tapana joka vuosi aloittaa joulun odotus piparia leipomalla. Niin varmaan monessa muussakin kodissa. Joululaulut soivat taustalla ja hyörimme tyttäreni kanssa keittiössämme. Joulukortit saimme tehtyä viikolla. Kortit ovat nyt odottamassa postiin menoa.

Muita joulun odotus perinteitä meillä on itsetehtyjen joulukoristeiden askartelu. Koristeita teemme joko kuuseen tai muualle kotiin. 

Minusta on ihana koristella kotia myös kukkasin. Teen jokaiselle adventtiviikolle oman kukkakoristeen olohuoneen pöydälle. Tänä vuonna aloitan valkoisilla ruukkukukilla. Löysin kukkakaupasta ihastuttavan perhoskämmekän. Siinä on kolme kukkavanaa, joissa on kymmeniä kukkia. Lisäsin istutukseen myös valkoisen hyasintin ja muratin. Kuivatut appelsiinikiekot olen kuivattanut itse uunin päällä.


Näitä tähtiä oli hauska tehdä televisiota katsoessa. Ensin taivutin paksuhkosta rautalangasta tähden mallin sapluunan avulla. Kiepautin yhtymäkohdan rautalangat kiinni toistensa ympärille. Sitten kieritin ohutta kuparin väristä rautalankaa neulepuikon ympärille. Tee kierteestä tiukka, niin saat siistimmän. Suurimman tähteni sakarasta sakaraan pituus on noin 15 cm. Tämän kokoiseen tähteen kieputettua rautalankaa menee koko pitkä puikollinen. Ota kieputettu metallilanka pois neulepuikosta. Avaa tähtiaihio ja pujota kieputettu rautalanka tähtiaihioon. Jos kieputtamasi rautalanka on liian lyhyt, niin kieputa rautalankaa lisää ja yhdistä jatko-osat kiertämällä rautalanganpätkiä toistensa ympärille. Laita tähti takaisin kiinni ja pujota kieputettu rautalanka loppuun asti.  Koska meillä on paljon puunväriä seinissä, niin osan tähdistä suihkutin hopeamaalilla. Ohutta rautalankaa on askartelukaupoissa vaikka minkä värisenä, valitse suosikkisi.

Piparintuoksuista joulunodotusta kaikille blogini lukijoille!

27 kommenttia:

 1. Oiih ompa shienoja koristeita tehty kukka asetelmiin,niillä saapi näyttävyyttä,jouluista tunnelmaa.Minä alotan ensviikolla pikkuhiljaa siivouksella ja siitä eteenpäin leipomisilla,,.että töitä riittää,,.Mukavaa 1.Adventtia myös sinulle!!!
  Tulen uudelleen tänne blogiin,kiva oli käydä kattelee täällä ja tervetuloa myös blogissani käymään puutarha aiheista teen:linkki http://minuntarhani.blogspot.com.

  VastaaPoista
 2. Kivoja tähtiä! Hyvää adventtia, Maarit.
  Upea kämmekkä...

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Bloggeri on hieman heitellyt puhelimella laitettuja vastauksia. Tämä oli alunpitäen ensimmäinen vastaus:) Olen aiemminkin huomannut, että vastaus voi tulla kaksi kertaa.

   Kiitos Satu!

   Poista
 4. Teillä on kyllä hyvin piparit uunissa. Kortitkin jo tehtynä!
  Ja hienot tähdet !
  - Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta -

  VastaaPoista
 5. Teillä on lämminhenkiset jouluperinteet. Itse leivon pipari vasta viikkoa ennen joulua, että jotain olisi jäljellä vielä joulunakin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on täällä pari herkkupyllyä, niin varmaan paistamme vielä toisetkin piparit jouluksi:)

   Poista
 6. Parasta joulussa taitaa olla juuri nämä alkuvalmistelut ja joulun odotus!

  VastaaPoista
 7. Tutun oloiset joulunodotusperinteet teillä. Niiden myötä joulumieli syttyy.

  VastaaPoista
 8. Onpa teillä oltu jo ahkeria! Meillä itsenäisyyspäivä on oikeastaan se mistä joulun odotus alkaa. Silloin laitetaan jouluvaloja ja vaihdan mm. jouluverhot. Tänä vuonna leivomme talkoilla siskojeni ja äidin kanssa karjalanpiirakoita, ne kuuluvat meidän perinteiseen joulupöytään. Piparit ja tortut ovat sitten vuorossa lähempänä joulua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, karjalanpiirakoita en ole leiponut piiitkiiin aikoihin. Ne ovat kyllä tosi herkkua!

   Poista
 9. Yksinkertaisen kauniita noi tähdet. Kiitos ideasta. Pipareita tyttäreni alkaa tänään leipomaan.

  VastaaPoista
 10. Ihana asetelma:)
  Kämmekkäsi on itseasiassa Jalopuikkokämmekkä-meillä on samanlainen ihanuus <3

  VastaaPoista
 11. Olet sinä todella aikaansaapa se täytyy heti alkajaisiksi todeta. Tosi kivat joulunalusperinteet ja siirtyvät näin yhdessä tehden varmaan eteenpäin myös tyttärellesi. Kauniit tähdet. Hyvää ja tunnelmallista adventtiaikaa ja joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini luomia perinteitä jatkan nyt omassa kodissani. Toivottavasti siiryvät myös tyttärelleni!

   Poista
 12. Samantapaiset puuhat olleett täälläkin. Piparit tein jokunen päivä sitten ja kortteja väänsin perjantaina. Tänään paistoin pikkuleipiä, nimeltään Nuoret Miehet :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mitäs ne semmoiset Nuoret Miehet ovat??

   Poista
 13. Kaunis yksityiskohta noissa kukka-asetelmisssa oli nuo kuivatetut appelsiiniviipaleet. Ehkä niistä tulee vähän tuoksuakin.
  Liityin lukijaksi, jostain kumman syystä se on jäänyt tekemättä aikaisemmin...

  VastaaPoista