6.12.2013

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Itsenäisyyspäiväksi tein juhlavia koristeita olkkarin pöydälle. Käytin pojana tuikkukuppeja, joihin laitoin oasis-sienen. Kukkina on ruusu, krysanteemia, edellisestä adventtikoristeesta otin muratin lehtiä ja muutaman kukan kämmekästä. Pyöräytin ohuesti valkoista sisal-heinää sienen suojaksi. Sisal-heinää saa kukkakaupoista pieniäkin määriä.  Hieman helminauhakoristetta liinalle ja pari kynttilää. Lopputuloksesta tuli mielestäni onnistunut. Asetelema kestää muutaman päivän, kun kuppeihin laittaa vettä.Ostin himmelin. Se käy meidän puu/hirsitalon sisutukseen kuin nenä päähän:) Se on kyllä niin ihastuttava. Tässä himmelissä on perinteinen malli. Kävin viikolla ensimmäistä kertaa marttaillassa. Siellä teimme oljesta enkeleitä. Olki on minulle uusi materiaali ja taisin jäädä koukkuun. Pitää ensi syksynä mennä kansalaisopiston olkikurssille.

 Himmeli täytyy säilyttää valoisassa ja kuivassa paikassa. Kesäksi sellainen paikka minulta löytyy Nuppulasta (entinen leikkimökki, nykyinen kukkenkasvatusrakennus). Pimeys kuulema tummuttaa oljet ja kosteus tietenkin homehduttaa.
 

Keittiön puolella on jo hieman punaistakin kukkaa. Loput joulukoristeet laittelemme sunnuntaina. Tein keittiönpöydälle yksinkertaisen hyasinttiasetelman. Pojana käytin lasikulhoa ja sammalta. Hyasintin tuoksu kuuluu minun jouluun. 


Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille vierailijoille!

22 kommenttia:

 1. Itsenäisyyspäivää sinullekkin. Aivan upea himmeli! Olkityöt taitaakin olla kohta sellaista katoavaa taitoa. Muistan kun mummoni tehtaili syysiltoina kauniita himmeleitä..

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita kaikki! Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat. Lasi heijastaa kauniisti valoa asetelmissa ja luo juhlan tunnun. Upea myös tuo himmeli ja niin perinteekkäällä tavalla kaunis. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinulle.

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköistä ja tunnelmallista teillä!

  VastaaPoista
 5. Ihanat asetelmat ja himmeli. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 6. Ihania asetelmia. Hyvää itsenäisyyspäivää Maarit.♥

  VastaaPoista
 7. Kauniita asetelmia ja upea himmeli :)

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 8. Himmeli on todella kaunis ja sopii suomalaiseen jouluun! Upeita asetelmia olet loihtinut :). Hyvää illan jatkoa ja vielä parempaa huomista :).

  VastaaPoista
 9. Kauniita kukka-asetelmia. Kun joulu lähestyy, kukat lisääntyy:)

  VastaaPoista
 10. Kauniita asetelmia :)
  Himmelikin on oikein nätti. En ole missään nähnytkään niitä moneen jouluun.

  VastaaPoista
 11. Himmelit ovat ihkuja.
  Tosi kaunis postaus ♥

  VastaaPoista