3.12.2013

Isoja lintuja ruokintapaikalla

Enpä olekaan nähnyt meillä vielä fasaani naarasta. Sunnuntaina tämmöinen ihmetys ilmestyi ruokintapaikalle. Fasaani oli arka. Onneksi kissat olivat sisällä. Olen kuullut, että kylällä fasaaneja on, mutta meille tämä lintuvieras oli ensimmäistä kertaa. Täytyykin seurata meinaako se asustaa pihapiirissä talvella. Sille voisi varmaan hommata kauroja syötäväksi. Onko kellään kokemusta fasaaneista?
Rita rakastaa maata takkatulen loisteessa. Siinä on muuten niin kuuma, etten pysty istumaan lähelläkään:)

Mukavaa viikonjatkoa kaikille lukijoille! Tervetuloa uudet lukijat!

12 kommenttia:

 1. Mahtava linti on fasaani! Meillä täällä metsässä ei fasaaneja.Poikani asuu rauhallisella alueella kaupungissa ja siellä paljon fasaaneja. Fasaanit siellä aiheuttaneet hieman tuhoa puutarhassa. Kaivelevat kasvien juurakkoja näkyviin kun asettuvat pesäpuuhiin..

  VastaaPoista
 2. Fasaani on komea lintu, mutta valitettavasti ei toivottu vieras puutarhassa. Se kaivelee kukkapenkeissä, kuopsuttaa ja kiskoo istutuksia ja sipuleita ylös penkeistä. Sanoisin, että se ei ole myöskään mikään järjen jättiläinen, jos sen ajaa pois niin kohta se on jo uudestaan paikalla. Sen itsesuojeluvaisto ei niin sanotusti toimi. Meillä fasaanit ovat nyt löytäneet pikkulintujen ruokintapaikat ja parhaimmillaan paikalla on ollut yhdeksän kukkoa. Naaraitakin on, mutta vähemmistönä. En kyllä missään tapauksessa suosittele minkäänlaista ruokintaa, muuten sinulla on edessäsi melkoinen riesa puutarhaa ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista! No huh, taitaa olla uusi puutarhan tuholainen nämä fasaanit. Kuulin, että vesilintukoirien omistajat kouluttavat koiriaan päästämällä fasaaneja lentoon. Niitä voi vissiin ostaa jostain tarhoilta. Sieltäköhän ne leviävät luontoomme???

   Poista
 3. Sulla näyttäs olevan maukkaat tarjottavat.
  Miten tuo teidän koira pystyy maata noin kuumassa paikassa !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä muuta virka. Rita on vissiin niin kylmäverinen:)

   Poista
 4. Tuo on varmasti mukava paikka tämmöisellä kolealla säällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita rakastaa takanedustaa. Mutikainen taasen takanpäällystä, missä on lämpöä yli +40 astetta parhaillaan:)

   Poista
 5. Fasset tosiaan kaivelevat mielellään krookuksen sipuleita ylös ja syövät. Kivoja lintuja minusta kuitenkin, enkä ole koskaan huomannut, että niistä olisi ollut haittaa, vaikka niitä puutarhassa käy.

  Kaurassa on lintujen kannalta vähän energiaa, joten ruokinnalla kuoritut auringonkukat, pähkinämurska tai jyväseokset ovat paras valinta.

  VastaaPoista
 6. Meilläkään ei ole käynyt fasaaneja pihalla kuin joskus kerran yksi kukko emäntänsä kanssa oli ilmeisesti läpikulkumatkalla kun muuta kertaa ei ole näkynyt.
  Muita lintuja tosin on käynyt. Viime talvena kun oltiin isännän kanssa molemmat lomautuksella oli aikaa katsella ja kuvailla lintuja jotka kävivät ruokinnalla. Yhteensä 21 erilaista lintua kävi. Tänä talvena ei sit ehdikkään kuin viikonloppuisin niitä lintuja katselemaan. Mukava niitä on kyl seurata ja tietysti odottaa et tulis joku uusi lintu mikä ei ole vielä ennen käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, onpa ollut paljon erilaisia lintuja!

   Poista