3.1.2014

Puutarhatöitä talvella???!!!

Eipä talvi/lumi tulisikaan. Keksin itselleni mieluisen puutarhatyön, niin nyt en kaipaa enään koko lunta. Pieni pakkanen ei haitannut tänään ollenkaan. Uusi vuosi lähti oikein mukavasti liikkeelle. Viikonpäivissä on sekaisin, kun välillä on pyhäpäivä ja välillä vapaapäivä...


Laavullemme menevä polku ennen projektiani.

Polku projektin jatkuessa. Alkutalvesta kerroin hakkuutyömaasta talomme viereisessä metsässä. Metsäkone oli leikannut suuremmista kuusista n.10cm paksuisen kiekon. Keräsimme niistä muutamia talteen. Sitten sain idean tehdä niistä polkua laavullemme. Nämä päällysteet eivät tietenkään ole ikuisia. Jos haluat päällystää polkusi kestävämmällä materiaalilla, niin käytä kiveä tai laattaa.  Sivustat voisi vielä reunustaa kivillä. Kiviäkin on vielä jäljellä keväisestä äitienpäivälahjasta. Toki jotain istutuksiakin polku vaatii:) Tämä projekti jatkuu tämän kevättä. Ihana on se tunne, kun keksii jotain uutta ideaa!

Hetken istuin terassillamme sihtailemassa kameralla lintuja. Tikka on jokapäiväinen vieras. Onneksi metsähakkuu ei häirinnyt sen elämää. 

Suunnitteletko kesäkukkaistutuksesi? Itse sovitan istutukset värien mukaisesti. Ensimmäinen tilaus alkaa olla kohta valmiina. Savon korkeudella kylvän ensimmäiset siemenet vasta huhtikuun alussa. Liian aikaisin kylvetyt siemenet kasvavat turhaa pituutta valon vähyydestä johtuen. Joten vielä maltan ja jaksan odottaa. 

Hyvää Loppiaisen aikaa kaikille lukijoille!
32 kommenttia:

 1. No niin kyllä voisi täällä meilläkin varsinais-suomessa tehdä puutarhahommia kun maa on sula. Mulla jäin toi yks uuden kukkamaan kaivuu syksyllä kesken. Nythän sitä vois jatkaa...jollei aina satais. (juu, olen sokerista ;D )
  Suuri määrä pikkuvarpusia käy meidän laudalla muiden normi kävijöiden lisäksi. Ja kyllä nuo varpuset pitävät meteliä tuossa kuusi- ja tuija-aidassa. Sit kun kävelee ohi niin hiljenee ja sit taas jatkuu kun on vähän kauempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tekee mieli levätäkin. Talviaika on toisaalta toipumista kesän ponnisteluista:)

   Poista
 2. Itse istutin ja tein uuden kukkapenkin mökille perhoskasveja.
  Minä tosin toivon lunta, on pimeää ...:)
  Hyvää viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeys ei ole kivaa. Mukavaa viikonloppua sinullekin.

   Poista
 3. Ostan suurimman osan kesäkukista. Teen yleensä niin, että menen taimikauppaan ja ostan sellaisia kukkia, joihin ihastun värin tai muodon vuoksi. Niissä pitää olla jotain extraa. Kotona katson mihin ruukkuun kukin sopii ja sitten alan keräämään muita samoihin väreihin sopivia kukkia. Yhdellä terassilla voi olla pinkkiä/ lilaa/ valkoista, toisella terassilla punaista, kolmannella oranssia jne.. Se on sellaista palapelin kasaamista koko alkukesä. Ja kun ostan suurimman osan alennusmyynneistä, hintaa ei tule kovin paljoa. Mutta vaivaa, hauskaa sellaista, tässä systeemissäni on aika paljon ;)

  VastaaPoista
 4. Polusta tulee hieno. Teitkö nuo laatatkin vast'ikään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puulaatat ovat metsäkoneen leikkaamia. Keräsin ne metsästä. Pienemmät leikkasin sirkkelillä. Vielä on paljon tekemistä:D

   Poista
 5. Kivat nuo puukiekot, eiköhän ne aika pitkään tuossa kestä. Ihme ja kumma, en ole vielä ajatellut kesän kukkia enkä istutuksia! Yleensä väri on mulle se pääjuttu, josta lähden liikkeelle. Vielä ei ole kiirettä siemenien kanssa, varastoa mulla on viime keväältä vielä runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne useita vuosia kestävät. Meillä on muutama lehtikuusi, jotka on kaadettava lähivuosien aikana. Niistä saa jatkoa näille kiekoille.

   Poista
 6. Mitäpäs jos tervaisit kiekot?? Kestäisiköhän pidempään? Ainakin ihanan tuoksun sillä saisi ilmaan leijumaan, juuri tervattu vene ja kevät<3

  VastaaPoista
 7. Minäkin aattelin, että varmaan tuo polku tuoksuu hienosti ;) On entisiä siemeniä paljon ja syksyllä tuli ostettua lisää, ettei varmaan tarvi ostaa paljoa siemeniä. Pitää katsoa sitten keväällä tarkemmin.

  VastaaPoista
 8. Totisesti tämä talvi on saanut sisäisen puutarhurin sykkimään näin talven sydämessä. Polkusi on ihastuttava ja reitistä laavulle taitaa tulla aikamoisen koukuttava projekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulen. Ideat vain suurenevat matkan edetessä:D

   Poista
 9. Kyllähän tänä talvena onnistuu puutarhahommat vielä hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Pitääkin laittaa seuraavaan postaukseen kuva samasta paikkaa vuosi sitten. Lunta oli n.40 cm:D

   Poista
 10. Polku on todella kaunis, hyvä projekti nythän onnistuu jos ei nyt sitä lunta sada:)

  VastaaPoista
 11. Tuleepa upea polku ja tuo materiaali sopii juuri tuohon! Minäkin olen haravoinut ja kitkenyt perennapenkistä voikukkia pois..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tarpeellista työtä olet sinäkin tehnyt!

   Poista
 12. Aivan upea polku! Pihkaiset kuusikiekot kyllä kestävät vuosikausia, mutta haketta joudut lisäämään varmasti vähintään parin vuoden välein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haketta menee meillä kukkaistutuksiinkin joka vuosi.

   Poista
 13. Hyvä nähdä että joku löytää merkitystä tällaisellekin ajalle! Hieno polku tuosta tulee!

  VastaaPoista
 14. Polku näyttää jo nyt hienolta! Näen jo polun vierellä saniaisten kaartuvan ja alppiruusujen tai atsaleoiden kukkivan komeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Meillä on ihan samat ajatukset;) En malta odottaa, että pääsen istuttamaan kasveja.

   Poista
 15. Kiva toteutus :)
  Meillä on tuolla muutama paksuhko koivunrunkopölli joista joskus olen haaveillut tuollaisia laattoja sivupihalle. Mahtaisikohan jonkinlaisesta puunsuojasta olla apua niiden kestävyydelle?

  VastaaPoista
 16. Voi olla. Tervaaminen voi myös auttaa, kuten Minna ehdotti.

  VastaaPoista
 17. Voi miten hauska että joku ottaa ilon irti tästäkin ajasta. Puutarhassa :)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista