10.1.2014

Tammikuinen viikonloppu

Heips,

viikko on vierähtänyt nopsaan; aamulla töihin kello 5-6, kotona kotitöitä,  nukkumaan klo 20-20.30...huh...eipä ole tullut harrastettua, eikä tehtyä paljon muutakaan ylimääräistä. Tuleva viikko ei tuo juurikaan helpotusta. Mieheni lähtee työmatkalle, joten kaikki kotityöt uunin lämmityksineen jäävät minulle...tule kesä, tule!!!

Viikonloppu on rentoutumisen aikaa; aion ulkoilla, käyn ulkosaunassa saunomassa, laitan hyvää ruokaa ja taidanpa nukahtaa päiväunetkin. Taidankin tehdä myös laskiaispullia. Heh, meillä ei laihduteta. Herkkuja syömme silloin kun sille tuntuu, aika harvoin kuitenkin. Minulle rentoutuminen merkitsee leppoisaa olemista ja mukavaa tekemistä.

Miten sinä rentoudut työviikon jälkeen?

Ensimmäisen siementilauksen laitoin menemään Impectalle.  Siellä on monipuolisesti värivaihtoehtoja sekä uutuuksiakin. Tällä kertaa tilasin vain kesäkukkien siemeniä. Syksyllä tilasin jo samasta osoitteesta perennojen siemeniä. Siemenpusseja on tuplaten enemmän kuin viime keväänä:D
Ensimmäinen kuva tältä vuodelta ja toinen viime vuonna tammikuussa. Pakkastakin taisi olla reilu 20 astetta vuosi sitten:)


Silmäniloa ostin marketista. Tulppaanivalikoimat ovat upeat ja esikoita sekä muita kevätkukkia on monipuolisesti tarjolla. Tällä kertaa en ostanutkaan esikoita, vaan ihastuin näihin saintpaulioihin. Luin jostain, että saintpaulia on tulossa uudelleen "muotiin". Joskus 20 vuotta sitten, minulla oli ikkunalaudat täynnä erivärisiä paavalinkukkia. Saintpauliaa on niin helppo lisätä. Lehti vain veteen ja muutaman päivän päästä lehden päässä on hennot juuret. Juurtunut lehti multaan ja kohta onkin silmäniloa kerrakseen.


Tässäkin olisi hieman leppoisia töitä viikonlopulle. Syksyn aikana mieheni keräämät rangat pitäisi alkaa halkomaan. Onneksi meillä on sirkkeli, missä on puunhalkaisija. Monestikohan pitäisi lyödä kirveellä paksuun pölliin, että saisin sen halki:D Luulen, että aika monesti...

Tervetuloa blogiini Heidi-Maaria ja Villa Verandan-emäntä!

Oikein antoisaa ja leppoisaa viikonloppua kaikille lukijoille!
Voikaa hyvin!


16 kommenttia:

 1. Minulla on samanlaiset suunnitelmat viikonlopulle. Rentoilua! Aijon mä kurkistaa kyllä siemenkuvastoonkin. Jos vaikka jotakin kesäksi tilaisin minäkin. Mukavaa viikonloppua Maarit!!!

  VastaaPoista
 2. Rentoilua ja sään salliessa ulkoilua kameran kera.
  Hyvää viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 3. Metsälenkki on minulla mielessä:)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. On siinä vähäksi aikaa pilkkomista. Klapikone auttaa kummasti madaltamaan tuollaista kasaa. Ulkona on nyt mukava haistella raitista ilmaa, kun on pieni pakkanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkanen tuntuu kivalle pitkästä aikaa!

   Poista
 5. Meillä oli halkotalkoot, sauna ja metsäkävely tämän päivän ohjelmassa. Mukavaa viikonloppua, Maarit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fyysinentyö on mukavaa kuntoilua. Hyvää viikonloppua myös sinulle Satu!

   Poista
 6. Arki on pyörähtänyt käyntiin loman jälkeen, tosin aika kankeasti täälläkin. Unirytmi ehti mennä aivan sevon loman aikana.
  Varovaisuttaa sirkkelin kanssa, on minusta ollut aina yksi vaarallisimmista työvälineistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, rytmit on sekaisin. Onneksi pyhät on nyt pidetty:)

   Poista
 7. Kyllpäs siinä on monta puupölliä. Lämpiää tulisijat useaan otteeseen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaksi takkaa, mitä lämmitämme päivittäin. Kaksi korillista puuta palaa pakkaspäivinä ja muulloin hieman vähemmän. Puun haaliminen on joka vuotista uurastusta:)

   Poista
 8. Siinäpä saa hyvää treeniä,kun nuo puut pilkottuina saa vietyä paikoilleen. Ei tarvitse lähteä salille voimailemaan.

  Minäkin tykkään puuhailla jotain itselle mieluista vapaa-ajalla. Ensin teen ikävät kotityöt alta pois ja lähden sitten koiran tai hevosen kanssa lenkille,pikkuisen jotain näpräilyä käsillä,saunassa käynti, ehkä joku hyvä leffa ja siinäähän se viikonloppu jo menikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tarvii kuntoilla erikseen. Mulla tuntui perjantaina kotitöidenkin teko niin pakkopullalle:) Olin hieman flunssainen, mutta kylläpä nyt alkaa helpottamaan!

   Poista