15.2.2014

Siemenhaaste Karoliinalta ja Anskilta

Sain siemenvinkkihaasteen Karoliinalta ja Anskilta

Haaste Puutarha Ystäville
- Kerro kuvin parhaat siemenvinkkisi. 
Mistä olet siemenet hankkinut, miten kasvattaminen onnistui? Esikasvatitko?
Laita haaste blogissasi eteenpäin.
Olen kasvattanut kesäkukkia monen vuoden ajan itse. Kasvatusta olen harrastanut lähinnä hauskuuden vuoksi. Siementen kehittyminen taimeksi on niin palkitsevaa. Kasvatan lähinnä kesäkukkia. Koska meillä ei ole kellaria, niin vihanneksia kasvatan vain sen verran mitä tulee kesän ja syksyn aikana syötyä.
 Ostan siemeniä Exotic Gardenilta, Impectalta ja paikallisesta rautakaupasta. Siemeniä kerään itse entisistä ja saan jonkin verran tuttavilta.  Kasvatan kukkia myös pistokkaista, joita olen tilannut puutarha.com-nettikaupasta. Tänä keväänä aion pysyä pelkissä siemenissä.
Minulla on vanha leikkimökki, mikä on villoitettu katosta lattiaan. Viime keväänä se ristittiin Nuppulaksi. Nimikilpailu oli täällä blogissa. Minulla on siellä kasvivalo ja lisälämmitin. Aloitan siementen kasvatuksen viikolla 10. Olen huomannut, että liian aikaisin kylvetyt taimet kasvavat valon vähyyden vuoksi vain pituutta. Viime keväänä kasvatin ensimmäiset perennantaimet. Tarkempia vinkkejä löytyy sivupalkissa olevassa sivusta Siemenestä omaksi iloksi.
Viime keväänä kokeilin myös tällaista; laitoin taimet toukokuun alussa harson alle valoisaan paikkaan. Tarkkailin yöpakkasia, mutta pääsin säikähdyksellä muutaman kerran. Harso piti lämmön sisällä ja pakkasen loitolla. Sateella laitoin harson päälle pressun. Taimet kasvoivat hyvin tässä "kasvihuoneessa" ja niistä tuli tanakoita. Karaisua en siis erikseen tehnyt.

 Tässä kuvia kasvattamistani kesäkukista (osa on kasvatettu pistokkaista), vihanneksista sekä perennoista. Kuvia on vuosilta 2012 ja 2013;
Lähetän haasteen seuraaville blogiystävilleni;

Sadulle Kukkaiselämää-bogiin

Sailalle Saaripalstalle

Kruunuvuokolle Puutarhanlumoon.
Keväistä viikonloppua kaikille vierailijoille!

27 kommenttia:

 1. Upeasti olet saanut monen monta lajiketta kasvatettua. Waude.

  VastaaPoista
 2. Monenlaisia kasvatteluja siellä sinulla ollut! Saas nähdä miten sinun käy, mutta itse olen ainakin nyt hurahtanut täysin perennojen kylvöihin kun alkuun pääsin;) Laitoin juuri yhden kasvitilauksen menemään, olen siitäkin ihan innoissani:)
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on monen näköistä perennaa kasvatuksen alla:)

   Poista
 3. Ihana kuvakollaasi kasvateistasi.
  Kiitos haasteesta.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Mitä väriloistoa ja tosi paljon erilaisia, kiva katsella!

  VastaaPoista
 5. Melkoiset määrät sulla kasvatuksia! Upeata kukkaloistoa.

  VastaaPoista
 6. Paljon olet kasvatellut! Huomio kiinnittyi tuollaiseen korkeaan pussiin, johon olet istuttanut taimia. Olen joskus neissä katsellut, miten noita tehdään. Jospa tekis joskus itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussi on tehty tavallisesta mustasta roskasäkistä, mikä on laitettu verkon sisälle. Sitten multaa ja reiät verkkoon. Kukantaimet reikiin ja sitten odotellaan kukkaloistoa:)

   Poista
 7. Onhan paljon tullut upeita kukkia, monia noista haluaisin iteki kasvattaa. Pitäs olla tosiaan sellanen Nuppula mihin taimia laittaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisätiloissa kasvattaminen on todellakin hankalaa.

   Poista
 8. Upeita kukkasia! Minullakin jo siintää silmissä tulevan kesän kukkaset, joita suunnittelen kasvattaa. Yritän vielä hillitä itseni maaliskuun puoleen väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa malttaa mielensä, niin saa topakoita taimia:)

   Poista
 9. Olet todella ahkera siemenkasvattelija! Minulla ei ole ollenkaan noin kattavia kasvatuksia, mutta ehkä jotain pystyn tähän silti vastaamaan. Kiitos haasteesta!

  VastaaPoista
 10. Onpa sulla mahtavat kasvatukset ;) MInä muisin sinua unikko-tunnustuksella, on näkyvillä blogissani ihan kohta.

  VastaaPoista
 11. Oih, Sinun kaunista kukkaloistoa ☺

  VastaaPoista