19.3.2014

Talvi vain jatkuu...

Meillä on tullut viime yöstä lähtien lunta taivaan täydeltä! Tällä hetkellä näyttäisi olevan noin 8 cm. Tämähän ei ole takatalvea, vaikka lumet olivatkin jo kertaalleen sulaneet. Tähän aikaan vuodesta tämä on täällä Pohjois-Savossa aivan tavallista. Onneksi lunta tulee nyt, eikä kesäkuussa:)

  

Tältä meillä näyttää nyt.

 

Tässä kuvassa on lumitilannetta viime keväältä. Kuvat on otettu 31.3.13. Matti Matikainen halusi kovasti tulla seuraani taimien kasvatukseen...heh, kynnet vain näkyvät, kun roikkuu ikkunan reunassa:)
 

Tämän ihanuuden sain postista. Kiitos Sannalle Villipiha-blogiin. Hän järjesti tässä taannoin arpajaiset ja koska onni ei ollut myöden niin tilasin Sannalta tämän Hurmaava Huvila-kirjan. Kirjassa on jopa 168 sivua. Ideoita löytyy niin sisustukseen kuin puutarhaankin. Olen aivan myyty. Mikä parasta kirjassa on UUSIA ideoita. Kirjaa voi kysellä TÄÄLTÄ.


Nuppulassa alkaa tapahtumaan. Valon vähyys on saanut taimet kasvamaan kitukasvuisesti. Joten tökkäsin kasvivalon pistokkeen seinään. Luulisi alkavan kasvua tulemaan:) Ensimmäiset siemenet kylvin hajakylvönä ja kylläpä sai olla viimeinen kerta. Paljon helpommalla pääsee, kun kylvää muutaman siemenen ruukkuunsa. Voit lisätä multaa sitä mukaa, kun taimi kasvaa ja samalla painella tainta syvemmälle ruukkuun. Juuretkaan eivät vioitu, kun ei tarvitse nykiä taimia erilleen.

Edellisen postauksen kirjoittaminen oli täyttä tuskaa. Bloggeri ei aukaissut luonnosta, ei tallentanut kuvia, teki samoja sivugadgetteja 7 kpl....Liekö muilla ollut vastaavanlaisia ongelmia viime päivinä? Nyt bloggeri näyttää  taasen toimivan, onneksi:)

Tervetuloa seuraani uudet lukijat! Lumista päivän jatkoa kaikille lukijoille!

20 kommenttia:

 1. Talvi tuli tännekin☺
  Sinulla taimet jo hyvällä alulla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on jo yli 10 cm ja lisää näkyy tulevan:)

   Poista
 2. Turha on tosiaan puhua takatalvesta, sillä ollaan kuitenkin vasta maaliskuussa. Täällä Uudellamaalla on ollut vaihtelevasti yöpalkkasia, mutta päivisin aurinko jo lämmittää ilman lähelle plussaa.
  Sinulla on jo kylvöt hyvällä alulla. Tuosta hajakylvöstä puheen ollen, olen vuosia kasvattanut esim. samettikukat hajakylvönä laakeaan reunoista madallettuun kalalaatikkoon, mutta jättänyt koulinnat sikseen ja siirtänyt vain taimien kasvettua sopivasti kokoa ne muutaman sentin taimipaloina penkkiin tai ruukkuun jatkamaan kasvuaan. Todella tuuheita ja hyvin kukkivia on taimista näinkin tullut ilman koulimisia. Tämä tapa ei sovellu tietenkään suurimmalle osalle taimikylvöjä.
  Aurinkoista päivänjatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hajakylvöön käy erityisesti lobelia, kääpiösamettikukka ym tiheäkasvuiset lajikkeet.

   Poista
 3. Johan on tullut lunta. menis nyt meidän ohi tuo sade. Nyt klo 12,25 ei ole vielä satanut kuin hivenen ja se suli pois. Nyt on taas pilvistynyt.
  Ajattelin just kirjoittaa taimista jutun :)
  Lisää tuli nyt kirjaston kirjavaraukseen laitettavia kirjoja tuosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tuli yli 10 cm lunta ja vielä jatkuu:)

   Poista
 4. Mun nuppulassa tapahtuu aika laiskanlaisesti kun en ole itse saanut aikaiseksi kylvettyä. Kohta pitäisi pistää tuulemaan :)

  VastaaPoista
 5. Minullakin oli maanantaina samoja ongelmia bloggerin kanssa.

  VastaaPoista
 6. Minä niin tykkään tästä lumesta, sai jo kasvuun lähteneet kukat suojaa pakkasia vastaan. Ei tosiaan ole mit'ään takatalvea vielä, nythän on vasta maaliskuu ja normaalisti vielä ihan talvi.
  Sinulla jo komeat taimet, juuri kurkistin niin minulla ensimäiset juuri taimettumassa. Lauantaina kylvettyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, ensimmäisten taimien kasvu on jännittävää:)

   Poista
 7. Talvista tunnelmaa on täälläkin, mutta ihanasti lämmittää myös jo keväinen aurinkokin. Mulla oli myös bloggerin kans tässä yhtenä iltana vähän jumitusta, mutta kun lopulta sain tekstisivun auki, niin alkoi sujua. Viikko sitten tökki myös sähköposti. Tai ei se muuten tökkinyt mutta uloskirjautuminen onnistui tietokoneen sulkemisella. =D

  VastaaPoista
 8. Kevätaurinko voisi alkaa lämmittämään meilläkin:D

  VastaaPoista
 9. Minäkin lueskelen täällä samaa kirjaa:)

  VastaaPoista
 10. Aivan samanlainen lumipaljous on täälläkin! Vaikka tiesi että näin käy, niin tympäseehän se kuitenkin ;) En tiedä miksi, mutta tuntuu että taimikasvatus on hirveen surkealla mallilla, joitakin on kuollut ihan yhtäkkiä ja jotkut siemenet ei idä ollenkaan! No, kunhan ollaan ens kuun lopulla, niin tuskailen taas kaikkien purkkieni kanssa :D

  VastaaPoista
 11. Ihanalta kirjalta kuulostaa! Leppoisia lukuhetkiä...

  Blogissani on sinulle haaste "Kirjoittaja Blogin takana", käyppäs kurkistamassa =)
  Olisi hauska lukea ajatuksiasi!
  Mukavaa aurinkoista viikkoa,
  Karolina

  VastaaPoista