10.4.2014

Pääsiäistä kohti mennään

Yöpakkaset ovat vihdoinkin ohi! Olen joutunut uusimaan sipulikukkia, kun meillä on ollut jopa yli 10 asteen yöpakkasia. Jospa nyt vihdoinkin kevät pääsee etenemään. Olen haravoinut sieltä mistä on pystynyt. Taimet kasvavat kivasti lisävalon avulla. Aamuisin on ihana lähteä töihin peippojen ja mustarastaiden säestyksellä. Muuttolintuja on liikkeellä huimasti.Tein uudistuksia entisiin koristeisiin. Kookospähkinän kuorista tuli kupit helmililjoille. Sahasin kookospähkinän puoliksi ja porasin reiän kuoreen. Paksusta rautalangasta tuli kookospähkinä kupeille varret. Tökkösin kupit ruukuun. Kupit voi laittaa syksyllä roikkumaan puuhun ja niihin voi laittaa linnuille siemeniä.

Kukkakaupasta ostin valkoisia perunanarsisseja, helmililjojen ja narsissien kaveriksi. Toivottavasti ne puhkeavat kukkaan pääsiäiseksi.


Keväistä viikonloppua kaikille lukijoille!

23 kommenttia:

 1. Kiva idea tuo kookospähkinään istutus :). Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Akileijan taimet tunnistaa heti. Ihanan näköisiä pikkuisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siinä taitaa olla tulossa "Green Apples", vihreäkukkainen akileija:)

   Poista
 3. Haravointikin on kivaa, vähissä erin keväisin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on niin suuri nurmiala, etten jaksaisi millään haravoida sitä kerralla:)

   Poista
 4. Kauniita narsisseja ja pirteät taimet sulla! Pakkasta on täälläkin, kummasti ne krookukset jaksaa vaan nousta kukkimaan. Saishan tuo lämmetä jo. Tavallisella sahallako sahasit kookoksen ja entäs se maito, vai ensinkö porasit reiän? Pitäs joskus kokeilla sitäkin, mut epäröimme miten sen saa halki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallisella sahalla sahattiin. Mies laittoi pähkinän sirekkelin puukouruun ja sahasi siinä. Sitten voisi kokeilla niin, että toinen pitelee. Jos käyttää syömäkelpoisia pähkinöitä pitäisi olla uusi, käyttämätön saha että voit käyttää sisällön. Itse sain kaupasta hävikkiin meneviä pähkinöitä, joten sisällöllä ei ollut väliä.

   Poista
 5. Ihanan keväisiä kuvia! Ja nuo taimet näyttävät niin ihanilta myös. Alkaa harmittaa kun itsellä ei kasva mitään... Pääsiäiseksi täytyy kyllä ainakin parvekkeelle istuttaa vähän narsisseja ja muita sipulikukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja nythän on tullut kauppoihin jo orvokkejakin. Orvokeilla saa kivasti väriä parvekkeelle:)

   Poista
 6. Parasta aikaa mennään nyt! Valo lisääntyy, taimikasvatus on vauhdissa ja kukkia voi jo jättää yöksikin ulos! Aika hurjia yöpakkasia on ollut täälläkin. Unohdin viime yöksi orvokit terassille, mutta eivät onneksi paleltuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi orvokkisi eivät paleltuneet. Harmittaa, kun tekisi mieli laittaa jo vaikka kuinka kevätkukkia, mutta onneksi pakkaset nyt näyttävät menneen:)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos. Voivat olla kivan näköisiä puussa syksyllä:)

   Poista
 8. Kauniin keväisiä istutuksia. Toivottavasti yöpakkaset ovat ohi, toissayönä oli vielä pari astetta. Valoisaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 9. Kevät on niin upeaa aikaa! Perunanarsissi on kestävä ja kaunis, minun suosikkini. Harmittavaa on että on hallan arka pottu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pakkaset olisivat nyt taakse jäänyttä aikaa:)

   Poista
 10. Kivat ja niin keväiset kuvat. Minä olen pyydystänyt perunanarsisseja, mutta vielä en ole onnistunut löytämään. Ne ovat minun suosikkejani ja ei suinkaan vähiten niiden hyvän tuoksun takia.
  Täällä meillä on sataa tihuttanut lähes koko päivän, joten luulisi roudan nyt saavan kyytiä.
  Hyvää sunnuntai-illan jatkoa ja pääsiäisen odotusta.

  VastaaPoista
 11. Kivan näköistä :) Hyvää viikonloppua

  VastaaPoista