3.4.2014

Viikon kuulumisia

Kevääntulo on pysähtynyt tyystin. Muutama lämpöaste päivällä ei paljon lämmitä mieltäni. Muuttolintuja olen nähnyt ja joitakin niistä olen saanut kuvattuakin. Peippo esimerkiksi on meillä kolme viikkoa etuajassa viime kevääseen verrattuna.

Viikonloppuna oli sen verran lämmintä, että sain siivottua loputkin perennapenkit. Haravoin nurmikon kuivaneita kohtia, mutta kyllähän maa on vielä meillä aivan jäässä. 


Joutsenpariskunta saapui noin kuukausi sitten. Pakkasista huolimatta he ovat sinnikkäästi pysytelleet lähi pellolla. Mustarastaita on joka puolella. Mustarastaan laulu on ihana kevään merkki. Sunnuntai aamuna hieraisin silmiäni ihmetyksestä. Peipposia oli syömässä siemeniä. Kurjen näin myös lähi pellolla, mutta siitä en saanut kuvaa. 


 Taimet ovat kasvaneet kivasti. Olen koulinut niitä sitä mukaa, kun on ollut tarvis. Tässä on kasvamassa koristepaprikaa, salviaa, ahkeraliisaa ja kesäneilikkaa. 


Viikonloppuna kävimme katsastamassa mökillä lumitilannetta. Kylläpä siellä olikin vielä lunta. Metsä on lumeton, mutta pihassa on vielä noin 20 cm lunta. Autolla ei päässyt kuin päätienvarteen. 

Tuossa kuvasarjassa on myös kuva osanottokimpusta. Isäni nukkui pois viime viikolla. Menneet päivät ovat olleet todella raskaita. Onneksi tuttavat ja ystävät ovat olleet tukenamme surussamme.

Tervetuloa seuraani uudet lukijat! 

Leppoisaa kevään jatkoa. Pitäkää huolta toisistanne!


16 kommenttia:

 1. Osanottoni suureen suruun! ♥ Voimia

  VastaaPoista
 2. Lämmin osanotto. Keväästä voimia tulevaan!

  VastaaPoista
 3. Osanotto suureen suruun!
  Kivasti sulla on jo taimet kasvaneet! Mustarastaat meilläkin alkavat heti laulamaan kun hiukankin aurinko alkaa nousta.

  VastaaPoista
 4. Lämmin osanotto raskaaseen suruun ♥

  VastaaPoista
 5. Voih..voimia sinulle ja halauksia!

  VastaaPoista
 6. Lämmin osanotto ja voimahalauksia!

  VastaaPoista
 7. Hyvin taimesi ovat kasvaneetkin. Harmittaa tosiaan tämä kevään tulon hidastuminen, mutta odotettavissahan se oli, ei se voinut silloin tulla, kun aluksi meinasi. Olisi ollut aivan liian aion.

  VastaaPoista
 8. Otan osaa suruusi,voimia ja lämmin halaus sinulle.Oma isäni nukkui pois vajaa kaksi vuotta sitten...

  VastaaPoista
 9. Voimia eteenpäin suuren surun johdosta <3

  Mustarastaita on meilläkin viime päivät näkynyt. Melkosen pulleita ovat. Niiden lailu on kyllä varma kevään merkki.
  Hyvin ovat taimesi kasvaneet. Itellä ei oiken hyvin ole lähteneet. Tuoksuherne ja yrtit sekä tomaatti itivät. Mutta ahkeraliisaakin laitoin kuuteen eri astiaan, eikä yksikään ole nossut. Tavallinen kukkamulta ei tainnut olla hyväksi.

  VastaaPoista
 10. Sattumalta löysin puutarhablogeja etsiessä tänne :) ihana blogi sinulla! ajattelin samalla vinkata, kun minulla on facebookissa ryhmä nimeltä käsityöblogit. Kaipailen itse sinne enemmän puutarhablogeja, kun itsellänikin kevät ja kesä tuo enemmän puutarhajuttuja blogiini. Käy kurkkaamassa ryhmää jos kiinnostaa :)

  https://www.facebook.com/groups/231099553716559/

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikille kommenteista ja tuestanne. Päivät ovat olleet raskaita. Havahduin muutama aamu sitten, että olin nukkunut koko yön, enkä herännyt yöllä itkemään. Surutyö jatkuu, kuten elämäkin. Laittelen vielä tällä viikolla iloisemman postauksen...

  Irmeli; kylvöihin kannattaa käyttää taimimultaa tai turvetta. Pääasia on, että käyttää multaa mikä ei ole lannoitettua.
  Ilosofiaa; kiitos, käyn kurkaamassa ryhmääsi!

  VastaaPoista