6.6.2014

Kukinta alkaa

Kyllä tämä alku kesä on niin lumoavan kaunista aikaa! Omenapuiden kukkien jättäessä meille hyvästit, saamme ihailla pihlajien sekä lumipalloheisien kukintaa. Kukkivia puita kannattaa istuttaa puutarhaan, koska ne aukaisevat ensimmäisenä suloiset kukkansa ihailtavaksemme.


Pihlaja on yksi lempipuuni. Viime syksynä istutin pilaripihlajan. Myös helmipihlajan valkoiset marjat houkuttelevat. Ehkäpä sekin löytää paikkansa pihastani...


Atsaleat, pionit, jumaltenkukka sekä särkynytsydän kukkivat parasta aikaa pihassani. Tulppaanien aika alkaa olla ohi. Viime syksynä en istuttanutkaan paljoa tulppaaneja. Myyrät tahtovat napostella tulppaanien mukulat viimestään seuraavana talvena. Tuntuu turhauttavalle istuttaa mukulia syksyllä, kun ei tiedä mitä keväällä edes nousee:) Kesäkukat ovat päässeet nauttimaan auringon säteistä. Vielä pitäisi siivoilla kasvatushuone ja ruukut. Ruukkujen peseminen on jonkinlainen projekti, niitä kun on kymmenittäin.
 

Tomaatin ja paprikan taimet pääsivät kasvamaan puulaatikoihin. Mansikka kukkii paraikaa. Lienee yltynyt vanhoilla päivillään kukkimaan oikein kunnolla. Mansikkamaani on jo 11 vuotias. Ajattelin pystyttää mansikkapenkkien paikalle kasvihuoneen. Se homma on ajankohtainen ehkä vuoden päästä. Tornionlaaksonruusu aloittaa kukintaansa. Alakuvassa kaunis näkymä mökkimaisemistamme. Tuli vietettyä muutama helteinen päivä järven rannalla.

Lämpöistä viikonloppua kaikille lukijoille!

14 kommenttia:

 1. Siis pionikin kukkii :) Minulla vasta pari senttiä tullut maan pinnalle. Tulppaanit kukki todella huonosti, liekö syy huonon lumitalven vai mikä vika. Osa nousi pinnalle vain n 10 cm ja jätti kukkimatta :( Hyvää viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on oikein aurinkoinen paikka pioneilla. Voisiko tulppaanisi olla liian syvällä? Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. Pihlajassa on todella paljon kukkia ja aaahh, mikä ihana tuoksu.
  Kauniit kukat mansikassasi☺
  Mikähän huumaava tuoksu aamuisin nousee metsästä, vaikka ei näy mitään kukkia?
  Kukkien täyttämää viikonloppua Sinulle☺

  VastaaPoista
 3. Pihlaja on mielestäni aivan liian aliarvostettu puu. Ensin se tarjoaa meille ihanan tuoksuvan ja kauniin kukinnan ja loppukesästä saamme ihailla kauniita marjoja. Minäkin hankin viime vuonna pihaamme kolme uutta pihlajaa. Kaksi pylväspihlajaa ja yhden tuurenpihlajan. Lisänä pihassamme kasvaa kolme upeaa kotipihlajaa. Sukulaissieluja siis ollaan tältä osin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti heti googlettaa Tuurenpihlajasi:) Kaunis sekin! Minun 0,65ha tontilleni ei taida mahtua montaa puuta, voi harmi:)

   Poista
 4. Tänä vuonna pihlaja kukki kovasti. meidän keittiön ikkunan alla on pihlaja kyllä se on kaunis kun on niin runsaassa kukassa Meillä ei viellä ole avannut nuppuja pioni Mutta kohta kukkii
  Hyvää helluntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Hyvää Helluntaita sinullekin!

   Poista
 5. Olen samaa mieltä, että pihlajat ovat todella kauniita, sekä näin alkukesästä että syksystä! Ja muutkin kukkivat puut ja pensaat ikäänkuin aloittavat kesän. Edelleen katselen myös ihaillen näitä taimikuviasi, kuten tietenkin kaikkia muitakin... =)

  VastaaPoista
 6. Pihlajat ovat täynnä kukkia tänä vuonna. Eipähän iske pihlajanmarjakoi omenoihin, sanovat. Alkukesän tuore vihreys on aina niin raikas. Taidankin tästä lähteä pihalle ihmettelemään. Aamukierros tuli tehtyä jo varhain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö se menee pihlajanmarjakoin osalta. Kiitos tiedosta! Joskus olen kuullut, että joka toinen vuosi menee omenasato ja joka toinen pihjlajanmarjat:)

   Poista
 7. Upea kukkaloisto sinulla siellä puutarhassasi ♥. Tosiaankin, mihin jäivät syksyllä istutetut tulppaanit? Oliko talvi liian vaativa vai oliko vika istuttajassa? Myyriä ei meillä ole koskaan näkynyt tai ei ainakaan kasoja. Epäilin kyllä vahvasti sipuleiden laatua. Ostin ne syksyllä isosta puutarhamyymälästä.
  Voi miten hauskat nuo puulaatikot on ja todellakin, voihan niissä kasvattaa♥
  Rauhallisenoloinen mökkiranta teillä on. Kyllähän tuolla nauttii olostaan varmasti. Kivoja kesäpäiviä Sinulle toivottelee Kaisa

  VastaaPoista