22.6.2014

Paluu arkeen!

Juhannus-pyhät vietimme mökkeillen. Kylmä ilma ajoi meidät sisätiloihin. Eilinen päivä kuluikin korttiapelaten. Äitini on yhtä innokas kortin pelaaja kuin mekin, niin eipä tarvinnut miettiä tekemistä.  Ulkosaunan suloisenpehmeät löylyt, koivuvastan ihana tuoksu, pitkät aamupäivä unet ja tirisevät, lihaisat grillatut pihvit, siinäpä oli meidän juhannusta.


kuva1

Tein kierroksen puutarhassa, mutta uusia kukkioita ei ollut vielä ilmestynyt. Pionit ovat nupulla, mutta tämä kylmyys pitkittää kukinnan alkua. Toisaalta se on hyväkin, sillä muutoin olisi heinäkuussa sama tilanne kuin viime vuonna, että kaikki kukkijat olisivat jo kukintansa kukkineet. 

kuva2 

  Ensimmäinen itsekasvatettu kesäkukka on aloittanut kukintansa. Tässä ylhäällä oikealla on kesäneilikka "Summer Beauty". Hopeasalviassa "White Birds" on ihanan pehmeät nukkaiset lehdet. Hopeasalvialla saa myös kontrastia kesäkukkaistutuksiin.


kuva3

Päivänliljat aloittavat keltaisen istutusalueeni kukinnan. Olen miettinyt, että tekisinkö uutta perennapenkkiä levinneille taimille. Nauhusten pieniä taimia on toistakymmentä siellä täällä. En raaskisi heittää niitä kompostiinkaan.

Tervetuloa blogiini Hukkakukka!

Leppoisaa viikonalkua kaikille lukijoille!

12 kommenttia:

 1. Kaunis tuo neilikka. Yksi suosikki kukistani. :) Kumpa viitsisin itse kasvattaa ja saisin samanlaisia. Samoin sinulle, hyvää viikonalkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neilikka oli oikein helppo kasvatettava. Kokeile ihmeessä!

   Poista
 2. Jopa hienosti kukkii päivänlilja, mulla ensimmäinen kukka aukesi vasta. Ainakin kokkoja sai nyt poltella rauhassa, hieno kokko teillä on ollutkin. Juu arki alkaa nyt ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävimme katsomassa paikallisen yrittäjän tekemää kokkoa, mikä oli tosi hieno!

   Poista
 3. Päivänliljat nyt kukki ihanasti ja levittävät huumaavaa tuoksua.
  Sinulle myös hyvää alkavaa viikkoa☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivänliljoja pitäisi istuttaa enemmänkin, kun ovat niin kauniita!

   Poista
 4. Täälläkin keltaiset päivänliljat kukkivat, mutta sade höykkyyttää niitä aika lailla. Mukavaa viikkoa, Maarit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei olekaan satanut moneen viikkoon. Kuivaa on.

   Poista
 5. Päivänlilja on kyllä kaunis! Ehkäpä aliarvostettukin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Uusimmassa kotipuutarha-lehdessä oli juttu päivänliljoista. Kylläpä niitä onkin vaikka minkä värisiä.

   Poista
 6. Teillä komea kokko loisti. Kauniit päivän liljat loistaa kuin aurinko kaunista :)

  VastaaPoista