27.6.2014

Tule lämmin kesä tule....

Kukkien avautuminen tässä kylmyydessä pitkittyy ihan mahdottomiin....Pioneissa on vaikka kuinka paljon nuppuja, mutta tuntuu ettei mitään tapahdu. Alennusmyynnit ovat alkaneet myös puutarhaliikkeissä. Sieltä kannattaa bongailla löytöjä. Taimet lähtevät hyvin kasvuun vaikka näyttävätkin melko raasuilta.


kuva1

Tämä kesäkukkaistutus on mielestäni onnistunut kokonaisuus. Viinisuolaheinän tummat lehtiruodot ovat samanväriset kuin daalian lehdet. Hopeasalvian vaaleatlehdet antavat kivasti kontrastia. 

Osallistu blogini 2-vuotis synttäri arvontaan! Arvonta loppuu 30.6.14. Arvontaan pääset TÄSTÄ!

 Oikein mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille! Kiertäkää ahkerasti avoimissa puutarhoissa! Voimia kaikille avoimia ovia pitäville, teille on tulossa jännittävä päivä!

Maarit

15 kommenttia:

 1. Kaunis kuvakollaasi. Minuakin harmittaa, kun pionien nuput alkavat mädäntyä kosteuden ja sateiden vuoksi. Varsinkin kerrotut lajikkeet, kuten Sarah Bernhard mustaa nuppunsa hyvin herkästi.

  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä ei ole sadetta tullut moneen viikkoon, voisi jo vaikka sadellakkin. Eteläsuomessa on tainnut tulla vettä enemmän kuin tarpeeksi:)

   Poista
 2. Olen huomannut ihan saman että nuput aukeavat kuin hidastetussa elokuvassa. Ei jaksa odottaa.. Mua harmittaa kun avoimet puutarhat tapahtuma on taas silloin kun en niihin pääse, tai päivä on hyvä,.mulla vaan sillon muuta... :) Muistaakseni viime vuonnakin oli jotenkin näin.. Pitäis järjestää kesäreissut aina silloin. Kesän kiireisintä aikaa! Mullakin oli tuota suolaviiniheinää eiku viinisuolaheinää, kokeilin ruoanlaittoon.. Kiva vinkki käyttää noin. Ajattelin ensin laittaa sen kasvulavaan, mut kerkes mennä huonoksi... Ehkä vasta syksyllä saan lavan... Hyvää viikonloppua! Meillä ne menee taas juhlahumussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laitoin salaattiin viinisuolaheinää ja lehtikaalia sekä tavallista salaattia-oli hyvää! Ensi vuonna aion olla mukana avoimissa puutarhoissa!

   Poista
 3. Jep, sitä aurinkoa saisi olla. Nyt juuri näyttää paistavan. Ihme on tapahtunut! Kaunis kukkaistutus.

  VastaaPoista
 4. On se luonto ihmeellinen kun säästää kukkienkin avatumisen lämpimiin päiviin.
  Kauniit kuvat kukista ☺

  VastaaPoista
 5. Hieno kukka-asetelma. Itsekin sain juuri uuden perennapenkin tehtyä. Perennat odottivat kasvihuoneessa ulos pääsyä. itsekin hankin alennusmyynnistä joitakin perennoja lisää. Mukavaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Laitathan kuvia blogiisi perennaistutuksestasi!

   Poista
  2. No perennapenkki ei vielä oikein kukoista ja koska istutin sinne juuri myös muutamia pioneja, eivät nekään taida vielä kukkia tänäkesänä, mutta laitan kunhan siinä on kukkia. Osa niistä on jo kukkinut tänä kesänä.

   Poista
 6. Onpa tosiaan kaunis ja yksityiskohtia myöden suunniteltu istutus! Itse juuri parvekkeella kukkia nyppiessäni myös totesin, että eipä paljoa nypittävää ole. Nuppuja pääasiassa, ja kuihtuneita kukkia tulee niin hitaasti, että jopa minäkin pysyn mukana! =D

  VastaaPoista
 7. No eivät ne pionit aukene, ei! Nuput varmasti putoavat ennen syksyä...

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 8. Istutus on tosiaan onnistunut ja tuo daalia on aivan ihanan värinen!

  VastaaPoista
 9. Täälläkin tuskaillaan kylmäjumituksen kanssa! Tuntuu, että kaikilla muilla on pionit jo kukassa, mutta meidän pihalla ei ole tapahtunut mitään moneen viikkoon. En malta osottaa!! :D

  VastaaPoista