15.6.2014

Viimeinen lomapäivä

...mutta ei koko loman viimeinen:) Vielä jää kaksi viikkoa elokuulle pidettäviä lomapäiviä. Voi, en halua ajatella koko elokuuta. Tyttäreni lähtee yläasteelle. Huh, minun pieni tytön tylleröisestä on kasvanut murrosikäiseksi teiniksi...Ihanaa muistella pienten jalkojen töminää, puhetta karvakulmista ja pinajosta, helliä halauksia äidin kaulassa, pientä mutrusuuta kun kaikki ei mennyt "niin kuin minä haluan". Ihania aikoja, mutta täytyy myöntää että ihanaa on seurata lapsen kasvua aikuiseksi!

Kyläyhdistys järjesti eilen kyläläisille matkan PowerParkkiin. Tyttäreni oli mukana matkalla, joten äiti tarttui lapionvarteen. Tuloksena on yhden nurmenleikkaajan inhokkipaikan siistiminen. Tässä tulos;

kuva5

Kiikun alta on ollut aina hankala leikata nurmikkoa. Jos silloin, kun tämä tuotiin pihaamme olisin tajunnut, niin kiikun perustus olisi kannattanut kaivaa jo silloin. Pohjalle olisin laittanut suodatinkankaan ja koristesoraa, mutta katon kanssa tämä itse tehty kiikku painaa niin paljon, että meidän voimat eivät riitä sitä siirtelemaan. Joten ratkaisin pulman näin. Laitoin mansikkakankaan alle ja kiveä päälle. Minulla on vielä jäljellä viime vuotisesta äitienpäivä lahjasta seulanpääkiveä jonkin verran. Isäntä kävi reunojen kaivuu vaiheessa katsomassa projektin etenemistä ja ihmetteli toisen pään laajentumaa. Pitihän siihen muutama kasvikin istuttaa:) Noille laatoille sain ajatuksen askarrella jotain kivestä syksyn mittaan...

kuva1

Pääskyset meinaavat tehdä talon valtausta. Tämä uljas kesäntuoja on tehnyt yhtä pesää talomme toiseen päätyyn ja toista pesää ulko-oven päälle. Talon pääty menköön, mutta ulko-oven päältä tulee lähtö. Saapa nähdä millainen siivo näiden siivekkäiden jäljiltä tulee olemaan. Meinaan, että kelohirren peseminen ei onnistu pesurilla, koska hirren pinta rikkoutuu. Pääty nousee niin korkealle, että tavallisilta tikapuilta sinne ei yllä...huh, pitänee keksiä jotain karkotteita ensi kesäksi.
kuva2

Viime keväänä kasvattamani tulikukka kukkii kauniisti! Ja entäpä tämä atsalea "Tarleena". Wau, istutin sen keväällä ja nyt jo kukkia. Tämä on ensimmäinen atsalea mikä minulla on. Valitsin tämän kukkien värin perusteella. Atsalea kasvaa purppuraheisiangervon vierellä, joten väripari on kaunis. Lisäksi tällä reunustalla puutarhaa kasvaa muutoinkin oranssi-kelta-valkokukkaisia kasveja.
kuva3


Pallolaukka aloittaa kukintaansa. Tornionlaaksonruusut alkavat olla komeimmillaan. Sammalleimu kukkii, mutta ei niin näyttävästi kuin esim. Kruunu Vuokolla, käykääpä ihastelemassa hänen leimujen kukintaa.
kuva4

Tässä muutamia kesäkukkaistutuksia. Viinisuolaheinä yksinäänkin on kaunis. Lehtikaali komistaa yhtä istutustani. Ostin keväällä lumihiutale-amppelin. Arvasin, että siinä on useampi pistokas. Jaoin sen ja nyt minulla on kolme suurta lumihiutaletta:) Miljoonakelloissa on myös useita pistokkaita. Niiden jakamisessa on oltava varovainen, koska niiden oksat katkeavat helposti. 

Tänään ehtii vielä osallistua arvontaan, mikä on edellisessä postauksessa. Blogin synttäripäiväkin lähestyy ja uudet arpajaiset on silloin luvassa.

Oikein lämpöistä viikonalkua kaikille lukijoille!

16 kommenttia:

 1. Tuollaiset nurmenleikkaajan inhokkipaikat ovat puutarhan vaikeimpia kohtia, kun nurmi pitää leikata niin useasti! Hieno ratkaisu, ja naurattaa tuo laajentuma :o)
  Voi miten upea tuo atsalea.
  Minulla pesivät joka kesä haarapääskyt katonrajassa, ei niistä nyt niin kauheasti sotkua tule seiniin, jokunen kakka, mutta minusta se kuuluu asiaan ;-) Maassa pesän kohdassa on sitten vähän enemmän kakkaa, mutta sehän on helppo siivota, yleensä, jos jaksaa. Tai jättää sitten sateen pestäväksi. Pääskyjen hienoja lentoja on niin kiva seurata ihan läheltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään pääskysistä. Sen vuoksi tehkööt pesänsä talon päätyn. Pääsky kuuluu kesään! Muistan lapsuudestani, että nukuin kesäisin ullakolla ja siellä kuuntelin pääskysten liverrystä ennen nukahtamista:)

   Poista
 2. Puutarhurit pääsisivät huomattavasti helpommalla, jos jokaisen asian älyäisi ottaa etukäteen huomioon. Ehkä tekeminen tarvitsee pientä miettimisaikaa, joka sinullakin synnytti hienon kiviasetelman.
  Tosi kaunis atsalea. Nyt niitä on ollut aika monessa blogissa ja tietenkin sellaisen kauneuden katseleminen laittaa omat suunnitelmat päässä pyörimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus on opittava kantapään kautta:)

   Poista
 3. Tulipa siisti kiikunympärystä. Ongelmiin yleensä aina löytyy ratkaisu, kun hetkeksi istahtaa alas miettimään ja suunnittelemaan. Tuo pääskysongelma on varmasti haastava. Ulosteet, varsinkin auringonpuoleisella lautaseinällä palavat maalipintaan niin lujasti kiinni, ettei muu auta kuin seinän maalaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuulostaa hurjalle tuo maalaus. Meidän seinää ei voi maalata, kun se on kelohirttä:)

   Poista
 4. Todella hyvä tuli tuosta kiikun alustasta. Meillä oli sama riesa monet kesät, kunnes terassin valmistuttua kiikku nostettiin vanhalle patiolle (laatoistus riitti just ja just) ja johan helpotti. Mainio idea tehdä samalla lisää istutusalueita :)
  Valtavan hyviä kuvia pääskysistä! Itse tykkään kovasti pikkulinnuista ja siitä kun pesivät lähellä, mutta pääskysen pesänteon mekin estimme etuoven läheisyydestä muutama vuosi sitten.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin tänä keväänä istutetut atsaleat kukkivat. Hieno ja yksinkertaisen selkeä tuo keinualue - sopii ympäristöön!

  VastaaPoista
 6. Todella hieno tuli kiikun alustasta☺

  VastaaPoista
 7. Upea atsalea. Hienoksi olet tehnyt tuon keinun ympäristön ja alusen :)

  VastaaPoista