17.7.2014

Kukkia viikon varrelta

Lämpöiset päivät ovat saaneet mansikat kypsymään ja kukkien nuput vihdoin aukeamaan. Meillä on ollut välillä ukkosia ja välillä hellettä. Puutarhassa puuhailu on jäänyt kitkemiseksi tai sanoisinko rikkojen nyppimiseksi sieltä täältä. Keväällä, kun kitkee kerralla kunnolla, niin ei tarvitse juurikaan kitkeä kesällä, toki kate avittaa myös. 


kuva1

Pionit ovat vihdoin avanneet nuppunsa. Kuvissa myös etelänruusuruoho ja kärsämö, mitkä kasvatin itse siemenstä viime keväänä. Tarhakurtturuusu "Snow Pavement" on avannut kukkia jo useita, vaikka istutin sen tänä keväänä. Onkohan muut törmänneet tähän ihmeellisyyteen, että sinisievikki "Penny Black" talvehti kukkapenkissä??? Istutin viime keväänä ylimäärä taimet kukkapenkkiin ja nyt sieltä on ilmestynyt kukkia:)


kuva2

Tänä keväänä kasvatetut hajuherne ja kesäneilikka "Summer Beauty" alkavat kukkimaan. Kesäneilkoissa on aika vaalea kukan väri.

kuva3

Tässä lisää siemenestä kasvatettuja kukkia. 

kuva4

Nurmikkoon saa aika kivan yksityiskohdan, kun ajaa vaikkapa ympyrän muodon, minkä jättää leikkaamatta muutaman kerran. Meillä ympyrässä kasvaa apilaa. Perennapenkeissäkin tapahtuu; jaloritarinkannukset, mitkä kasvatin viime keväänä siemenestä, alkavat kukkia. Valkoinen ketoneilikka on levinnyt hurjasti. Kultahelokit, maariankellot ym. aloittavat kukintaansa.

Tervetuloa blogiini  Eila P.

Lämpöistä viikonloppua kaikille lukijoille! Pidetään huolta toisistamme!

17 kommenttia:

 1. Monet kukat ovat odottaneet kauan ennenkuin kukkivat kunnolla. Kauniisti sinun kukat kukkiikin nyt. On aina yhtä mielenkiintoista seurata omien siemenkasvatusten ensimmäistä kukintaa. Siinä on sitä jotain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä aina jännityksellä odottaa, että minkälaisia kukkia ilmestyy itsekasvattamiin kasveihin.

   Poista
 2. Paljonhan siellä onkin kukkia, ovat tosi kauniita!

  VastaaPoista
 3. Hienot ja kauniit kuvakollaasit. Itse alusta asti siemenistä kasvatetut kasvit antavat kasvattajalle aina erityistä tyydytystä kasvun onnistuttua.

  VastaaPoista
 4. Sitähän voisikin jättää ympyrän valkoapilaa kukkimaan nurmikolle. Se olisikin kuin oma kukkapenkkinsä hetken aikaa. Kiva idea, kiitos.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kukkaloistoa on sinun pihallasi :)

  VastaaPoista
 6. Upeaa kukkaloistoa!
  Omat sinisievikkini eivät ole nousseet enää seuraavana vuonna.
  Revonhäntä on sitten näyttävä kasvi. Omani ei ole vielä noin suuri.

  VastaaPoista