24.7.2014

Lisää ruusuja...

Tänään lämpöinen kesäpäivä muuttui päivällä kosteaksi ukkoskuuroksi. Sateen jälkeen lämpötila putosi noin kymmenen astetta, mutta kosteus jäi =(

Rikkaruohosulkeisissa hiki oli aika herkässä! Hellemekko oli hetkessä märkä. Paarmat pörräsivät ympärilläni ja odottivat sopivaa tilaisuutta, maistaakseen hikistä nahkaani. Täytyy sanoa, että nyt EI tee mieli saunaan:D

Mieltäni lämmittävät nämä ihastuttavat ruusunkukat;


kuva1

Alimmaisissa kuvissa ruusu "Mariandel". Ylinnä ruusu "Morden Fireglow". Saapa nähdä miten saan nämä talvehtimaan. Hieman jännittää talven tulo:)kuva2

Tässä vielä ruusu "Morden Centennial" täydessä kukassa. Tuoksu on ihanan hempeä!

kuva3

Tässä lisää siemenestä kasvattamieni kukkien kuvia. Kerrotut petuniat ovat kauniita. Kesäneilikat kukkivat vaikka minkä värinsinä variaatioina. Punakärsämö availee kukkiaan.

kuva4

Onkohan muiden karviaspensaille käynyt näin? Jokin söi lehdet, vain marjat jäi! Enpä ole moiseen ennen törmännyt, mutta kaikki on mahdollista!

Ihastuttavaa viikonloppua kaikille lukijoille! Nautitaan vielä helteistä, emme muista tätä hikoilua talvella kuitenkaan:)

18 kommenttia:

 1. Meille kävi toissa kesänä myös niin, että karviaisesta lähti lehdet parempiin suihin. Hyvin on kuitenkin pensas siitä toipunut. Paitsi että viime kesänä ei paljon marjoja tullut. Yänä kesänä sitten senkin edestä :-)

  VastaaPoista
 2. Kyllä ovat upeita nuo ruusut! En muista olenko täällä kertonut aiemmin, mutta tässä yhtenä kesänä ihastuin myös ruusuihin ja päätin yrittää perustaa ruusutarhaa parvekkeelle. No, sehän meni sitten niin, että vihannespunkit hyökkäsivät. Taisto kesti koko kesän: Juuri kun ruusu sai kasvatettua uusia lehtiä menetettyjen tilalle, punkit tulivat taas. Ja testasin kaikki, mäntysuovasta kuumaan suihkuun ja parvekkeen myrkytykseen. Lopulta tunnustin häviön... Mutta ehkä se ruusutarha vielä minulle joskus on! =) Ja tänne odottelisin kyllä jotain viilentävää sadetta edes... Minusta ei olisi kyllä puutarhan hoitoon tällä kelillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että miten huonoa tuuria on sulla ollut! Jospa vielä saat ruusutarhan;) Kuuma oli kitkeä, mutta kun kerran aloitin, niin pitihän se viedä loppuun asti:D

   Poista
 3. Kyllä ruusut on ihania :) Kyllä nyt pitää nauttia ihanista päivistä, vaikka itsellä loma ei ole vasta kuin viikon päästä :) Mukavaa ja lämpöistä viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on loppu loma viikon päästä;)

   Poista
 4. Huikaisevan kaunis tuo Morden Centennial. Pidän sen väristä ja kukan muodosta. Karviaistasi vaivaa karviaispistiäinen. Toukat syövät pensaan melko nopeasti lehdettömäksi.

  VastaaPoista
 5. Hurjan näköinen karviaispensas. Onneksi marjat ovat säästyneet. Eipä tosiaan tee mieli saunaan, eikä kyllä rikkaruohohommiinkaan, kun ympärillä pörrää paarmat äkäisenä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Huikean kauniita ovat kukkasi☺
  Meillä meinasi käydä samalla lailla karviaisten kans, mutt akun houmasin vihreitä matoja, niin suihkutin toluliuosta päälle . Niin sain häädettyä ötökät pois.
  Mukavaa hellepäivää Sinulle ☺

  VastaaPoista
 7. Voi miten hassun näköinen karviaispensas! Meillä on toisinpäin. Lehdet ovat jäljellä, mutta supit ovat syöneet marjat kaikista niistä karviaispuskista, joita ei ole verkotettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, onpa harmi että marjasi söivät!

   Poista