15.7.2014

Pihavierailu 3/3

Tässä lupaamani upea piha. Pidemmittä puheitta tässä teille kuvia;
kuva10

Pihassa oli käytetty runsaasti kontrasteja eri istutuksissa. Pionit kukkivat upeasti! Katetta ei juurikaan oltu käytetty. Kasveja oli niin runsaasti, etteivät rikat päässeet kasvamaan.


kuva9

Istutuksissa oli käytetty runsaasti kiveä. Kaikki polut olivat laatoitettu liuskekivillä tai koristesoralla. Talon edessä oli upea päivänliljarivistö, minkä kukinta oli toki jo ohi. Rouva kertoi leikkaavansa kukkavanat ja-varret poikki joko käsileikkurilla tai sähköleikkurilla. Jäljelle jää vain vihreä lehti, mikä on upean vehreä. 


kuva7

Ihania polkumuodostelmia oli lukuisia. Nurmialuetta oli vain 0,6ha tontilla alhaalla vasemmalla oleva ympyrä ja talon takana pieni kaistale. Metsästyskoirille oli tehty hieno koppi.

kuva8

Leikkimökille johti ihana puupolku. Puutarhuri malttaa lähteä muihin töihinkin, kun näkee ajankulun suuresta kellosta..Hyvä idea! Mutta eipä olisi tullut ensimmäisenä mieleen laittaa kelloa ulos! Tuo nurmiympyrä oli keskellä etupihan aluetta. Tämän ympyrän ulkokehällä oli kaksi "kerrosta" istutuksia, joiden välissä oli altaat perennoille. En saanut kokonaisuudesta selkeää kuvaa, kun olisi pitänyt kiivetä talon katolle:) Piha oli muutoinkin jäsennelty hienosti. Kaikille toiminnoille oli omat paikkansa. Kivialtaiden sisällä oli käytetty kangasta pohjalla, että multa ei pääse valumaan kivien välistä.
kuva6

Nämä kuvat ovat metsäpuutarhasta ja heidän alapihasta. Täällä oli myös ruusutarha, mikä oli aidattu jänisten vuoksi. Hieno idea sekin. Verkkoja vasten oli kymmeniä kärhöjä. Ihana istuskelualue oli rinteen keskivaiheilla. Eikä tulisi mieleeni laittaa kuunliljoja tienvarteen, mutta hyvin näyttää toimivan.

Oikein ihanaa kesäviikon jatkoa kaikille lukijoille!

21 kommenttia:

 1. Kaunista! Kiitos kuvareportaasista, pääsimme mukaan kokemaan ihanuuden.

  VastaaPoista
 2. Kaunista, kaunista☺
  Kiitos ja ihanaa kesän jatkoa myös Sinulle☺

  VastaaPoista
 3. Voi että on kaunis piha :) ihan vihreänä kateudesta :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä esittelystä. Minäkin mielelläni vähentäisin nurmikon osuutta. Perennoissa on tietenkin oma vaiva ja ne ovat kalliimpiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perennoita on aika helppo lisätä siemenstä. Itse innostuin kasvattamaan niitä ja aion jatkaa. Siemenestä kasvattaen säästää pitkän pennin. Ensi kevään siement olen jo hankkinut alennusmyynneistä:D

   Poista
 5. Ihanaa! Minusta tuntuu, että olen käynytkin täällä :). Upea paikka! Terveisin puutarhatoimittaja :)

  VastaaPoista
 6. Mahtava piha on! Mistä päin Suomea löytyy?

  VastaaPoista