13.7.2014

Pihavierailuja 1-2/3

Olin tänään mukana paikallisen puutarhayhdistyksen järjestämällä pihavierailulla. Kävimme kolmessa eri kohteessa. AIVAN upeita pihoja! On kyllä ihana, että ihmiset päästävät muutkin nauttimaan työnsä hedelmistä. Tässä on pari ensimmäistä ja sokerina pohjalla on "helmi", mikä on ollut kuulema jossain tämän kevään Kotiliesi-lehdessä. Itse en ole juttua nähnyt, mutta se puutarha siis seuraavassa postauksessa. Tässäpä ideoita teille muillekin:


kuva1

Tämä puutarha on rakennettu moneen kerrokseen. Kiveä oli käytetty reunoissa, mutta oli pelkkiä kohopenkkejäkin. Joitain istutusalueita oli perustettu samalla periaatteella, kuin minullakin eli kangas ja katetta. Pionit ja ruusut kukkivat upeasti.

kuva3

Polkuja oli joka puolella. Polut helpottavat liikkumista ja alueiden hoitamista. Täällä oli varmaan satoja raparperilehti-laattoja, joita oli käytetty polkujen pohjana. Alakuvassa vasemmalla on idea, miten vanhan omenapuun oksan voi pelastaa. Oksa on vedetty liinalla kiinni runkoon. Ruukut ja kipot oli hienosti järjestyksessä ulkorakennuksessa. 

kuva2

Tässä kuvassa on idiksiä. Paverpol-aineella tehtyjä juttuja, kenkä ja pallo. Kiva maakellari. Juurakkoon tehty linnunpesä, kangaspuut ja entäpä kanto, mihin vain yksinkertaisesti oli laitettu ikkunanpokat ja katto:)

kuva4

Tässä on rehevä maatalonpiha. Ihania yksityiskohtia piha pullollaan. Upea ulkosauna sekä pihakeittiö. Niistä ei nyt ole kuvia, koska ihmisiä olisi väkisin tullut kuviin:)

kuva5

Sisäänkäynti oli tehty näyttäväksi. Kivoja yksityiskohtia ja oikeaa tilataidetta paalien sijoittaminen joenrantaan, Entäpä nämä vanhat rakennukset, söpöjä! Vasikastakin piti ottaa kuva:)

Kiitos isäntäväelle vierailumahdollisuudesta!

Ruusuntuoksuista viikonalkua kaikilla lukijoille!

12 kommenttia:

 1. Hienoja inspiroivia kuvia. Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Nyt tuli niin paljon ideoita..varsinkin tuo kanto jossa ikkunat..huikeaa kiitos Maarit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se oli hieno oivallus! Ole hyvä!

   Poista
 3. Hienoja ideoita! Kiitos, Maarit!

  VastaaPoista
 4. ihania juttuja, joista täytyy varmaan pari itselle jossain vaiheessa tehtäväksi :)

  VastaaPoista
 5. Upeita pihoja! Olisipa täälläkin joku puutarhayhdistys, joka tuollaisia vierailuja järjestäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, että paikkakunnallasi ei ole puutarhayhdistystä. Lähikunnista varmaan löytynee, niin jos eivät ole pitkän matkan päässä, niin ehkäpä innostut menemään heidän toimintaan mukaan?

   Poista
 6. Kiitos kuvista, oli mukava päästä mukanasi vierailulle!

  VastaaPoista