15.8.2014

Lomaa loppuu=(

Mutta hip, hei työt alkavat=) 
Todellakin, vaikka harrastukseni (puutarhanhoito ja askartelu) ovat kivoja ja viihdyn niiden parissa, niin tykkään lähteä töihinkin. On kiva nähdä työkavereita ja muitakin ihmisiä. Töissä oleminen tuo sopivaa nollautumista puutarha-ajatuksiin. Asioita alkaa nähdä uusin silmin ja mielessä olevat suunnitelmat voivat saada aivan uutta nostetta. Elämä on opettanut minulle, että en tee ensimmäistä mieleen tulevaa ideaa. Pyörittelen ajatusta hetken mielessäni ja työstän sitä paremmaksi.

 Zinniaan on ilmestynyt ensimmäinen kukka. Tomaateissa on paljon raakileita. Paprikassakin on eloa. Paprikat jäivät hieman taipuneiden tomaattien piiloon, joten sato saattanee jäädä vähäiseksi.


Tässä näitä väripareja, mistä kirjoitin edellisessä postauksessa, tummaa ja vaaleaa. Alimmassa kuvassa vasemmalla oleva väriminttu on vain vielä kovin pieni. Oikean puoleisessa kuvassa on ensi kevään projektia. Kiinanlaikkuköynnös on kasvanut niin suureksi, että se saa lähteä toiseen paikkaan. Köynnöstukena on heinäseipäistä tehty kehikko, mikä varmaan alkaa olla jo laho. Saapa nähdä kestääkö kehikko ensi talven lumikuormaa.


 Lienenköhän kertonut suihkulähteeni tarinaa. Altaaksi olen laittanut vanhan maitotankin tilasäiliön. Vanhempani lopettivat maatilan pidon, joten maitotankki jäi käyttämättömäksi ongelmajätteeksi. Säiliöhän on erittäin paksua ruostumatonta terästä. Mieheni käytti irroitettavan putken, mistä maito otetaan säiliöautoon, metalliliikkeessä. Metalliliike hitsasi putken umpeen teräslevyllä. Kiinnitimme putken takaisin ja upotimme säiliön käsin kaivamaamme kuoppaan. Säiliön reunat ovat erittäin liukkaat ja säiliö on yllättävän syvä, joten päätimme turvallisuussyistä peittää säiliön teräsverkolla. 

Arvaatko mistä verkko on?

Et ehkä olisi osannut arvata=) Verkko on vanhasta peräkärrystä, mitä käytettiin rehukärrynä. Rälläkällä leikkaamalla saimme verkosta sopivan kokoisen. Verkkokin on paksu kuin mikä, kestää seisomista. Koristekivillä verkon pinnasta tuli kaunis. Verkkoon olemme leikknnut reiän vesipumpulle. Pumppu seisoo tiilistä kasatulla tornilla. Tässä kuvassa lomamme aikana pumpulle on tapahtunut jotain, kun kupla on soikea eikä kauniin pyöreä. Pumpun nostan joka syksy pois. Vielä emme ole vaihtaneet vettä. Kun pumppu on koko ajan päällä, ei levää ala muodostumaan. Laitan pumpun päälle heti jään sulettua. Altaan vesi jäätyy talvella umpijäähän. 

Nostin ensimmäiset lyhdyt kiikun kiveykselle. Kohta on aika ne sytyttää.

Leppoisaa viikonloppua kaikille!16 kommenttia:

 1. Todella kekseliäästi tehty suihkulähde!

  Mukavaa viikonloppua myös sinulle

  VastaaPoista
 2. Hienoja uudistuksia kaunista sinulla
  . Maarit mihin osoitteseen laitan sinulle musta hatun siemeniä,jos sinä niitä haluat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitko lähettää sähköpostiosoitteesi minulle tähän osoitteeseen; gardenofmydreamsblogi@gmail.com

   Poista
 3. Hieno idea suihkulähteelle. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kaunista tunnelmaa!
  Kiitos ja mukavaa viikonloppua Sinulle ☺

  VastaaPoista
 5. Superupee keksintö tuo kierrätysteemainen suihkulähde. Sun pihallas on paljon nättiä. Töihin on kiva palata, kun on mukava duuni ja työkaverit. Näin näköjään meillä molemmilla.

  VastaaPoista
 6. Hieno idea tuo suihkulähde. Minulla Zinniat kukkineet jo hyvän tovin ja aivan ihania värejä ja mikä parasta, kestävät hyvin maljakossa. Mukavaa viikonloppua, vaikka työt sinulla kutsuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitääkin kokeilla ensi keväänä suorakylvöä zinnioille.

   Poista
 7. Jestas mitä kukkarunsautta ja väri-iloittelua suihkulähteineen kaikkineen. Ihana!

  VastaaPoista
 8. Luovia ajatuksia olette käyttäneet vesipumpun rakennuksessa. Käytöstä poistettua tavaraa voi käyttää uusiin upeisiin rakennelmiin.
  Hieno lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrättäen saa nurkkia siistiksi. Kiitos!

   Poista