1.8.2014

Ruusuhaaste

Sain Karoliinanpuutarhasta ruusuhaasteen;

Kuvaa ja kerro kolmesta lempiruusustasi, kerro paras ruusunkasvatusvinkkisi ja jaa sitten ruusu-haaste eteenpäin kolmeen blogiin. Kaikki ruusuihin hullaantuneet ottakaa tästä haaste itsellenne. Näin saamme kokemuksia eteenpäin!

Ehdoton suosikkini on tämä isokukkainen jaloruusu Pink Peace. Kukkanuppuja on koko ajan tulossa lisää, kasvu on voimakasta ja kukat eivät pienestä sateesta säikähdä.


kuva1 

Seuraavaksi listaan tornionlaaksonruusun. Se kukkii aikaisin ja vaikka kukka on pieni, niin niiät on paljon. Tänä keväänä siinä oli vähemmän kirvoja kuin  neilikkaruusussani. Neilikkaruusun lehdet menivät aivan ruskeiksi kirvojen tehdessä tuhojaan. 


kuva4 

Puutarhassani ei montaa ruusua vielä olekaan, mutta niistä kolmanneksi kauneimmaksi listaan Mariandel-ruusuni. Ruusu on kasvanut tuuheaksi puskaksi jo ensimmäisenä kesänä, eikä kirvoja juurikaan ollut.
kuva3
kuva2

Tehokkain hoitovinkkini on; kierrä kerran viikossa puutarhassasi ötökkäkierros. Ötökkäkierros kannattaa tehdä samana päivänä joka viikko, niin sen muistaa.  Näin pääset antamaan tehoiskun kirvoille ym. tunkeilijoille. Suihkautin kirvoja vastaan vesisuihkun. Jos suihkutus ei tehoa, niin sitten kokeilen mäntysuopanestettä ja jos sekään ei tepsi, niin sitten käytän  Raid kukka-aerosolia. Siinä on käytetty tehoaineena luonnon omaa pyretreeniä. Pyretreeni on tehoaine, mikä on hyväksytty käytettävän luomuviljelyssä. Toki tässä aineessa on myös synteettisiä aineita. Huom. tämä ei ollut mainos! Parempiakin aineita varmaan on olemassa. Niistä voit jättää kommenteihin vinkin muidenkin luettavaksi.

Tänä keväänä mäntysuopaliuos riitti. Joku vuosi aiemmin jouduin turvautumaan tehokkaampaan ehkäisyyn. Kevät oli sen verran viileä, että luulen sen auttaneen mietojen aineiden käytössä.kuva5 

Lilja kurottelee kilpaa nauhusten kanssa:)

kuva6 

Tämän liljan piti olla aivan eri värinen:)

kuva7 

Meidän "myrskytuhoja". Pihlajan oksa oli katkennut eilisessä rankkasateessa. Toinenkin oksa on poistettava. Lisäksi oikeanpuoleinen runko ei kasvattanut keväällä lehtiä ollenkaan. Sahalle on töitä!

Mutta hei, nyt alkoi se LOMA! Joten heippa vähäksi aikaa! Voikaa hyvin ja pitäkää huolta läheisistänne!

8 kommenttia:

 1. Aah, niin kaunista☺
  Antoisaa llomaa Sinulle☺☺

  VastaaPoista
 2. Ihania puutarhakuvia!
  Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 3. Tornionlaaksonruusu on aivan ihana. Mutta muut tulevat kyllä erinomaisina kakkosina.

  VastaaPoista
 4. Mahtavat ruusut!! Ihania! Nauhus ei ole suosikkikukkiani, sen vuoksi koska lehdet röpsähtävät niin äkkiä kuivuessaan. Aikamoinen juoppo.. :D Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 5. Hurmaavat ruusut :)
  Voitit blogiarvonnassani yllätyspalkinnon-onneksi olkoon!
  Laitatko yhteystietosi : amto@suomi24.fi

  VastaaPoista
 6. Kauniit ruusut! Mukavaa viikonloppua, Maarit!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista. Nauhukset kannattaa istuttaa syvämultaiseen puolivarjoiseen paikkaan. Minulla kukinta kestää 3-4 viikkoa. Sen jälkeen katkon kukkavanat pois. Nauhusta voi lisätä siemenestäkin.
  Kiitos MammaA:lle palkinnosta!

  VastaaPoista