2.9.2014

Betoniaskartelua

Sain vihdoin työstettyä loppuun viime viikolla valamani betonityöt. Betonitöiden tekeminen on todella koukuttavaa. Säkki hupenee vilauksessa. Näitä täytyy tehdä lisää!

kuva14 
Kaiken laiset vanhat ruukunsuojat tulivat nyt uusio käyttöön. Osa lähtee hyvin irti. Osa ei, vaikka olin öljynnyt sisuksen/ulkopinnan. Kokeilin myös kirjaimen tekoa. Piirsin mallin styroksiin. Leikkasin ääriviivoja pitkin mattopuukolla. Laitoin kirjainaihion levyn päälle. "Reiät" eli leikatut styroksin palat laitoin kaksipuoleisella teipillä kiinni levyyn. Samalla tekniikalla voi tehdä vaikka mitä. Leikattu styroksi kannattaa laittaa valun päälle muottiin painoksi, kivi vielä lisä painoksi, että toisestakin pinnasta tulee sileä.


kuva15 
Raparperilaattoja tuli muutama. Joissain laatoissa käytin pohjana hopeasalvianlehtiä. Raparperissä ja kuunliljoissa on paremmat, kovemmat lehtiruodot.

kuva16 
Viikoloppuna olimme mökkimaisemissa. Lauantai aamuna paistoi näin komeasti, ehkä 15 minuuttia:)

kuva17 
Illan ohjelmassa oli valoshown katselua. Valoshowssa valoja suunnattiin kosken kuohuihin.  Komean näköistä - vaikea kuvata:) Vaikuttavinta oli veden voima ja määrä.

Leppoisaa viikonjatkoa kaikille lukijoille!

18 kommenttia:

 1. Betoni askarteluun jää kyllä ihanasti koukkuun. Betonia kuluu yllättävän iso määrä.
  Upea kuva lauantai aamulta!
  Mukavaa viikkoa Sinulle ☺

  VastaaPoista
 2. Ihania juttuja. Noi ruukut on just sellaisen kauniin rouhean näköisiä. Lehtiruodoilla tehdyt laatat ovat kanssa hienoja. Laitoitko siihen yhtään metalliverkkoa vai ihan sellaisenaan? Minä en ole vielä koskaan kokeillut lehdillä. Mahtava valoshow varmaan oli. Noista kuvista saa jo hieman osviittaa, mutta aivan varmasti luonnossa vielä upeampi. Mukavaa viikon jatkoa sinulle Maarit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikissa töissä on verkkoa tai rautalankaa tukena. Lehdistä saa kivoja koristeita, mutta ei ne taida verkonkaan kanssa kestää astumista.

   Poista
 3. Hienoja betontöitä. Aivan mahtavia kuvia valoshowsta. Mitä se sitten on ollutkaan livenä ;D

  VastaaPoista
 4. Hienoja petonitöitä olet tehnyt :)

  VastaaPoista
 5. Olen yrittänyt viikkoja jo kommentoida tänne muttei onnistu. Kokeilen taas. Olet ahkera, lopputulos palkitsee. Betonitaideteokset on kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli asetuksissa väärä valinta, niin kukaan ei pystynyt kommentoimaan muutamaan päivään;) Vahingosta oli jotain hyvääkin, roskapostin tulo loppui kuin seinään ainakin vähäksi aikaa.

   Poista
 6. Betonitöitä on tosiaankin kiva tehdä. Sinä olet selvästikin ollut hyvin huolellinen, sillä esim. noiden rapsulaattojen reunat ovat viimeisteltyjä. Minulla hommat ovat usein vähän sinne päin. Pitää varmaan myös hommata poraan kiinnitettävä vispilä. Tähän saakka olen sekoittanut betonin kottikärryissä ihan käsin. Säkillisen veivaaminen on aika puuduttavaa hommaa. Tai ainakin sen toisen säkillisen.
  Nyt on ollut pari päivää tosi kesäistä. Toivottavasti huomenna ehdin viimein omaan puutarhaan touhuilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poralla sekoitus käy nopsaan. Onneksi koko ensiviikoksi on luvattu aurinkoista.

   Poista
 7. kivoja! Mulla vaan betonisäkit yhä oottaa tekijäänsä, pitää ne ennen talvee muotoilla, ensikesänä ovat jo vanhoja.

  VastaaPoista
 8. Upeita betonijuttuja! Minustakin olisi kiva taas jossain vaiheessa askarrella betonilla... tänä kesänä betoniauto kävi ties kuinka monta kertaa mutta ei ollut tilaisuutta tehdä jämä betonista mitään. Ehkäpä sitten kun tulee betonit portaita vartem (ellei niitä sitten tehdä käsin?)

  Upeista kuvista puheenollen... Blogistani löytyy sinulle haaste =)
  Mukavaa, värikästä syksyä!

  VastaaPoista