25.9.2014

Syksyiset terassin koristeet

Laitoin kesäkukkien tilalle hieman syksyisempiä koristeita terassille. Callunat ovat minun lemppareita. Ne kestävät viimat ja tuiskut, eivätkä haalistu kevätauringossakaan. Tänä vuonna olikin myynnissä paljon monivärisiä callunapatoja. Tänä syksynä koivunrunkoa pitkin kiipeilee sammalköynnös, minkä olen tehnyt rautalangan ympärille. Lisäsin sammalta pitkin matkaa ja sidoin ohuella rautalangalla kiinni. Rautalanka pohjalla tekee sammalpötköstä taipuisan, mutta tukevan. 
 Tuohitähdet tein jo viime syksynä. Silloin ne olivat sisäkoristeena. Joku kyseli niiden säänkestävyyttä. Nyt niiden pinnassa on paverpol+paverplast seos, joten niiden pitäisi olla säänkestävät. Nämä tähdet syntyvät näin; leikkaa pahvista haluamasi kuvio (tähden muotteja löytyy helposti netistä kuvahaulla tai wordistä). Liimaa tuohea decoupage-tekniikalla. Anna kuivua. Tee paverpol+paverplast-aineista seos, minkä suhde on 1:5 (yksi osa paverplastia ja 5 osaa paverpolia). Sivele aine tähden pintaan ja anna kuivua. Tee tähteen reikä neulalla. Pujota lanka tai rautalanka ja laita roikkumaan haluamaasi paikkaan.

Jäkälätähdet olen tehnyt taivuttamalla rautalankaa. Näihinkin tulostin tähden kuvan ja pidin sitä mallina samalla, kun taivutin rautalankaa. Jäkälä on koivunpinnasta ja olen liimannut sen kuumaliimalla. Jäkälää joutuu lisäämään vuosittain. Talitiaiset nimittäin nyhtävät sitä keväällä pesätarpeeksi.


kuva1 

Pujottelin puutarhavalosarjan luomaan tunnelmaa pimeisiin iltoihin.

kuva2 

Meillä oli tämän näköistä eilen. Tänään lumet kuitenkin sulivat pois. Onneksi, sillä vielä on joitain syystöitä tekemättä. 

kuva3 

Matti Matikainen saapui maanantai-iltana kotiin. Hän oli kolme kuukautta jossain. Mahdollisesti naapurin mummon pihapiirissä. Onneksi saimme kadonneen perheenjäsenen takaisin kotiin!

Tervetuloa blogiini Ronja ja Maija!

Toivotan teille kaikille oikein rentouttavaa viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Miten ihania juttuja olet taas tehnyt. Noi sammaltähdet oli heti mun suosikkeja. Hups teillä oli sitten oikein kunnolla lunta. Meillä oli vain sen verran tullut, että tiesi että hieman jokin valkoinen pilkisti ruohon seasta.

  VastaaPoista
 2. Voi miten IHANIA!!! Syysihminen täällä voi vain huokailla! Ihanat luonnonmateriaalit ovat osaavissa käsissä kertakaikkisesti taideteoksiksi! Ihanaa myös, että olette saaneet perheenjäsenenne takaisin! Rentouttavaa viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. Ai että, kun kauniita koristeita olet värkännyt ! Itsellä on askarteluharrastus aivan jäissä, toivottavasti joskus sulaa ;)
  Kiva, että Matti Matikainen kipitteli takaisin kotiin. Olikohan mummo hoitanut vähän liian hyvin karkulaista ?
  Hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, alkaa pieni epäilys herätä, että ruokaa taitaa livahtaa uloskin:)

   Poista
 4. Matikainen näyttää kyllä hyvinvoivalta! Kivat koristeet. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Mielikuvitusta maailma on pullollaan! Hurmaavaa!
  Syksyiset metsän antimet ovat loputtomat ja upeat!
  Ja Matikainen kotona! Kaikki on siis hyvin!
  Aurinkoa ja lämpöä vielä täältä etelän Hibiscuksen ja sitruunapuuni alta!

  VastaaPoista
 6. Niin kaunnita olet tehnyt sinullla ihania ideoita olet taitava :)

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtava syyskoristelu! Ja hyvä että HÄN tuli kotiin, hyvä niin, ollaan iloisia puolestanne!!
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista