10.9.2014

Viimeiset kukkijat

Puutarhastani löytyy vielä kukkijoita. Viimeisiä viedään, mutta kieltämättä on mukava katsella väriloistoa istutuksissa.


kuva5 

Tässä kesäkukkia. Lumihiutaleet ovat täynnä kukkia. Keväällä jaoin yhden suuren amppelin kolmeen osaan ja tässä on lopputulos:) Viinisuolaheinät ovat kasvaneet tuuheiksi. Kesäneilkoissa on upeita väriyhdistelmiä. Näistä ei tullut suosikkiani, koska kukinta on kuitenkin aika vaatimatonta. Tykkäsin viimekesänä kasvattamistani kesäleimuista ememmän. Niitä siis ensi vuonna!

kuva3 

Petunioita

kuva2 

Lisää kesäkukkia...

kuva4 

Keväällä istuttamani heinät ovat kasvaneet ihan kivasti.Heinille täytyy heittää kunnon talvisuojaus päälle. Hieman pelkään, että nuo käärmeenparrat eivät ainakaan nouse keväällä. Onko muilla kokemuksia heinien talvehtimisesta?

kuva1 

Silkkikukat ovat kukkineet pitkään. Sateiden aikaankin oli kukkia eikä ne juurikaan ränsistyneet. Kesämalvat ovat aloittaneet kukintaansa uudelleen. Kosmoskukat eivät taida ehtiä kukkia ennen kylmiä ilmoja. Ruusuissa riittää kukkia aina vain... Osan kesäkukista olen heittänyt jo pois. En jaksa kastella niitä enään:) Callunoiden hankkiminenkin tuntuu hassulle, kun on niin lämmintä. Callunat ovat suosikkiani, koska niiden kukinta kestää paremmin kuin kanervien kevääseen asti.

Syystöitä tehden jatkan viikkoani, joten Moi kaikille!

 
 

6 kommenttia:

 1. Sinulla kukkii vielä kaikki niin kauniisti☺
  Noista heinistä ei ole minulla kokemusta.
  Mukavia syystöitä ☺

  VastaaPoista
 2. Kylläpä kesäkukat vielä kukkivatkin, ja ihanat ruusut, liljat ja tähkät! Monet heinät talvehtivat vallan mainiosti, mutta käärmeenparta on tosiaan talvenarka.

  VastaaPoista
 3. Uuh miten ihania kesäkukkijoita siellä. Jee, kivaa, että saan taas kommentoida :) Joku häiriö siinä sitten oli. Mulla oli tuollainen Käärmeenparta kolmisen vuotta superkuivassa kivikossa, mutta sitten tuli lumeton talvi niin kuolla kupsahti. Harmi, se kun on niin nätti. Mitäs nuo muut heinät oli? Kesäleimu on tosiaan kiva, se on mulle suht uusi tuttavuus ja tykkäsin kovasti yhtenä vuotena!

  VastaaPoista
 4. Viellä saadaan ihailla syyskukista nyt kun on viellä näin lämmintä. . Minäkin heitin kesäkukat pois ,en viitsinyt enään niitä hoitaa kun olivat jo vähän ränsistyneet . Mukavia syyspäiviä :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten paljon syyskukkijoita ! Pitäisi kans istutella niitä enemmän

  VastaaPoista
 6. Iso puutarha ja paljon komeasti kukkivia!
  Ja yhä vain kesäkukat ovat loistossaan - tosin kylmyyttä on luvassa...

  VastaaPoista