19.10.2014

In Memorian Rita

Rita; Rai Ramin Reija 
26.2.2008-19.10.2014


rita 

Heräsin aamuyöllä, kun hän valitti hiljaa vierelläni. Sain eilen eläinklinikalta voimakasta särkylääkettä ruiskeena. Annoin ruiskeen ja nukuimme molemmat vierekkäin muutaman tunnin. Sitten heräsin kovempaan valitukseen. Rita ei turhista koskaan valittanut-häneen koski, koski kovasti, koska särkylääkkeen olisi pitänyt vielä vaikuttaa monta tuntia. 

Nostin Ritan syliini ja vein ulos. Ajattelin, että jos hän ei jaksa nousta tarpeilleen. Yöllä käytin tarpeilla kantaen. Tällä kertaa jalat eivät toimineet ollenkaan. Säikähdin! Ymmärsin, että meidän on tehtävä päätös. Se raskain päätös. mitä ei kenenkään eläimenomistajan soisi tarvitsevan tehdä. 

Soitin päivystävälle eläinlääkärille ja pohdimme vaihtoehtoja. Emme halunneet jatkaa Hänen kärsimyksiä ja sovimme lopetusajan. Kuitenkin tästä puhelusta noin 1,5 tunnin kuluttua Rita nukkui pois omalla kotisohvalla. En voisi kuvitella kunniakkaampaa pois menoa. Lääkärille jäi vain tehtäväksi todeta elintoimintojen lakkaaminen.

Tämä päivä ei ihan heti unohdu mielistämme!

Rita Rimpsis, Rita höyrypylly hössykkä....rakkaalla lapsella monta nimeä:) Hän oli kiltti ja seurallinen. Ikävöi kaikkia perheenjäseniä, jos joku oli poissa kotoa. Kuluneen vuoden aikana hän alkoi äänellään tervehtimään kotiin tulijaa. Mieheni sain parhaimmat laulut! 

Ikuisesti sinua kaivaten!

Maarit ja muu perhe

25 kommenttia:

 1. Osanottoni koko perheelle ja hyvää matkaa Ritalle ♥

  VastaaPoista
 2. Onhan ikävä juttu! Osanottoa suruun.

  VastaaPoista
 3. Voi miten surullista. Jaksamista sinne teille kaikille <3

  VastaaPoista
 4. Oi Maarit ystäväni, lämmin osanotto suruun ♥
  Se ei nyt paljon lohduta, kun sanon, että tiedän miltä tuntuu menettää rakas lemmikki, joka on ollut perheenjäsen ja kuulunut jokaisen päivän touhuihin ♥
  Jaksamista teille koko perheelle ja Sinulle lämmin halaus ♥

  VastaaPoista
 5. :'( Lämmin osanotto ♥ Lemmikin menettäminen on aina kovin raskasta ja surullista. Voimia teidän perheelle surun keskellä!

  VastaaPoista
 6. Voi ei Maarit...ihan sanaton...lämpimiä lohdutushaleja täältä vaikkei varmaan paljon auta. Iso hali.

  VastaaPoista
 7. Olen tosi pahoillani Ritan vuoksi. Hyvää matkaa Ritalle sinne koirien vihreälle niitylle. Siellä on monta mukavaa kaveria meiltäkin vastassa.

  VastaaPoista
 8. Voi ei. Huomasin sen aiemman postauksesi Rita koirasta, en ehtinyt siihen kommentoida, kunnes sainkin jo lukea suru-uutisesta. Lemmikin menetyskin on raskasta. Se pieni tai suurempikin karvatassu on myös perheenjäsen.. Voimia suureen menetykseen.

  VastaaPoista
 9. Lemmikin kuolema on aina kova isku ja suru on suuri.

  VastaaPoista
 10. Osanottoni! Voimia teille kaikille. Kauniit muistot lohduttavat.

  VastaaPoista
 11. Osanotto suruunne. Vaalikaa yhdessä kauniita, ihania, hassuja, kaikkia muistoja joita Rita teille jätti.

  VastaaPoista
 12. Voi olipas surullinen päivä.

  VastaaPoista
 13. Voi, otan osaa. Lemmikin poismeno on iso ja surullinen asia.

  VastaaPoista
 14. Voi miten surullista. Rita on ollut suuri persoona ja tärkeä perheenjäsen. Otan osaa suureen suruunne.

  VastaaPoista
 15. Oi voi! Surullista, kovin surullista. Nuorena kuoli, 6-vuotiaana. Koettakaa jaksaa!

  VastaaPoista
 16. Voi :(. Tyhjän tilan lemmikin poismeno jättää.

  VastaaPoista
 17. Voi... Olen niin pahoillani. Kyyneleet silmissä itselläkin tätä lukiessa... Reilu vuosi sitten olin itse saman raskaan päätöksen edessä, enkä voinut ikinä sitä ennen kuvitella, miten suuren aukon pieni koira lähtiessään voikaan jättää... Voimia ja lämmin halaus! <3

  VastaaPoista
 18. Lämmin osan ottoni.
  Ei ole sanoja, mutta tiedän tunteen.
  Voimia toivottelen.

  VastaaPoista
 19. Vi hirveetä, täällä poraan ihan vollottaen, kun luin nuo viimeiset postauksesi ....voih, mitä minä sanoisin???

  VastaaPoista
 20. Kiitos kaikille osanotostanne! Kulunut viikko on ollut kyllä aika hirveä. Tunne, kun tulet tyhjään taloon. Tunne, kun karvakuono ei ole odottamassa. Tunne, kun aamulla heräät ja et kuule hännän heilumista. Tunne, kun illalla menet nukkumaan ja et kuule kynsien rapsahtelua lattiaan (Rita nukkui sänkyni vieressä). Tunne-mitä tunnen? Kaipausta, ikävää ja kiitollisuutta,että sain viettää tämän hienon koiran kanssa aikaani. Olisin vielä toivonut hänelle monta, monta vuotta elinaikaa. Jokaisella elämällä on tarkoitus, olipa se lyhyt tai pitkä. Hyvästi Rita!

  VastaaPoista